http://www.kamnican.si/26962.html
Nova ALK v PGD Kamnik
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- mundat
- GE: Gornja Radgona
- Kraj: PGD Gor. Radgona
Nova ALK v PGD Kamnik
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
predsednik društva
Odg: Nova ALK v PGD Kamnik
Super avto.
Samo ne vem kako je lahko registriran, ker ni v skladu s tipizacijo GZS.
Darko
Samo ne vem kako je lahko registriran, ker ni v skladu s tipizacijo GZS.
Darko
Super vozilo sploh za takšen denar, samo ne vem da še vedno rotacijo gor delajo 
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
rfireman napisal/-a:Super vozilo sploh za takšen denar, samo ne vem da še vedno rotacijo gor delajo
če so okrogle luči še ne pomeni da so rotacijske
čestitke za super avto
Saj drugega pa na avtolestev ne paše, sicer pomojem niso rotacijske so stroboskopske, pa vseeno super izgleda!
Woow. Všeč mi je ta izvedba z starim merđotom pa novo nadgradnjo. Avto je odličen, sedaj pa vam naj služi kot se zagre
Woow. Všeč mi je ta izvedba z starim merđotom pa novo nadgradnjo. Avto je odličen, sedaj pa vam naj služi kot se zagre
Klemen Žagar, Gasilec [IDA, HELI, HTF-A], pom. pov. za IDA
http://www.facebook.com/PGDRimskeToplice
http://www.pgd-rimsketoplice.si/
http://www.facebook.com/PGDRimskeToplice
http://www.pgd-rimsketoplice.si/
Jaz že na daleč vidim da so rotacijske 
- mundat
Darko - kaj pa ni v skladu s tipizacijo GZS?
Glede luči - pa baš mi je ravno ali so rotacijske ali so stroboskopske ali so sveče gor montirane! Glavno da je avto lestev ispravna in delujoča. Mi tudi imamo še rotacijske luči na dveh avtih ( ALK in GVC 24/50 )...ampak saj vem...nekaj pa morate najti...
Avto je FUL dober in vsaka čast za pridobitev. Tudi način financiranja ( občinski proračun 100% ) je zelo dober. Skrajni čas je, da odgovorni se zavedajo, da ni naše delo fehtanje denarja naokoli za nabavo avtov. To je domena občine, da uredi financiranje za tako pomembne investicije, ki so potrebne za zaščito in reševanje.
Naj vam dobro služi.
Tomaž
Glede luči - pa baš mi je ravno ali so rotacijske ali so stroboskopske ali so sveče gor montirane! Glavno da je avto lestev ispravna in delujoča. Mi tudi imamo še rotacijske luči na dveh avtih ( ALK in GVC 24/50 )...ampak saj vem...nekaj pa morate najti...
Avto je FUL dober in vsaka čast za pridobitev. Tudi način financiranja ( občinski proračun 100% ) je zelo dober. Skrajni čas je, da odgovorni se zavedajo, da ni naše delo fehtanje denarja naokoli za nabavo avtov. To je domena občine, da uredi financiranje za tako pomembne investicije, ki so potrebne za zaščito in reševanje.
Naj vam dobro služi.
Tomaž
predsednik društva
predsednik društva
-
JackDaniels
mundat napisal/-a: Avto je FUL dober in vsaka čast za pridobitev. Tudi način financiranja ( občinski proračun 100% ) je zelo dober. Skrajni čas je, da odgovorni se zavedajo, da ni naše delo fehtanje denarja naokoli za nabavo avtov. To je domena občine, da uredi financiranje za tako pomembne investicije, ki so potrebne za zaščito in reševanje.
Čestitke kolegom v Kamnik za novo pridobitev.
Pri vsem je zanimivo nekaj. Pri vrednosti nabave 342.000 Eurov in tehnološki zahtevnosti naprave, je od sedmih objav v tej temi kar 5 objav v zvezi z rotacijskimi lučmi. Ali je to nivo znanja slovenskih gasilcev!?!?!.
V Nemčiji (kjer je bilo vozilo izdelano) se gasilci ukvarjajo z gsilstvom (taktika, tehnika, strokovno delo) in skoraj nič z malenkostmi kot so luči take in drugačne, sirene na sto in en način. Skoro vsa gasilska vozila v Nemčiji imajo modre "lambarje" in rotacijske luči. Sirene so dvoglasne, umirjenega ritma in ne kot pri nas pravo glasbeno božično drevesce. Ali celo hupa avstrijskega poštbega avtobusa.
Ko sem nekoč naročal gasilska vozila za potrebe Gasilske šole, so se dobavitelji vselej prizanesljivo (vendar pomenljivo) nasmehnili, ko smo prišli do poglavja signalov za nujno vožnjo. Namreč pri naročanju nisem bil sam, bila je delegacija, ki si je vzela kar precej časa pri določanju oblike luči in gasbene opreme vozila. Pri ostalih strokovnih stvareh so večinoma molčali.
Vesel sem, ker vem, da je znanje in usposobljenost kamniških gasilcev visoko nad nivojem te debate. Prepričan sem, da jim do nova lestev dobro služila skozi mnoga leta - ker bodo znali z njo pravilno ravnati in jo ustrezno vzdrževati.
Kar se tiče financiranja. 100% proračun občine. Ni problema. Predložili so tehtno utemeljitev potrebe po nabavi. Torej UTEMELJITEV, ki je vzdržala. Čer pa na pišete: "Dragi Dedek Mraz (sveti Miklavž ali Božiček, prosim prinesi nam...." ("Dedek Mraz (sveti Miklavž ali Božiček" beri župan) je pa to vse kaj drugega kot utemeljena obrazložitev potrebe. In spet smo pri našem gasilskem znanju....
LP
Janez
Pri vsem je zanimivo nekaj. Pri vrednosti nabave 342.000 Eurov in tehnološki zahtevnosti naprave, je od sedmih objav v tej temi kar 5 objav v zvezi z rotacijskimi lučmi. Ali je to nivo znanja slovenskih gasilcev!?!?!.
V Nemčiji (kjer je bilo vozilo izdelano) se gasilci ukvarjajo z gsilstvom (taktika, tehnika, strokovno delo) in skoraj nič z malenkostmi kot so luči take in drugačne, sirene na sto in en način. Skoro vsa gasilska vozila v Nemčiji imajo modre "lambarje" in rotacijske luči. Sirene so dvoglasne, umirjenega ritma in ne kot pri nas pravo glasbeno božično drevesce. Ali celo hupa avstrijskega poštbega avtobusa.
Ko sem nekoč naročal gasilska vozila za potrebe Gasilske šole, so se dobavitelji vselej prizanesljivo (vendar pomenljivo) nasmehnili, ko smo prišli do poglavja signalov za nujno vožnjo. Namreč pri naročanju nisem bil sam, bila je delegacija, ki si je vzela kar precej časa pri določanju oblike luči in gasbene opreme vozila. Pri ostalih strokovnih stvareh so večinoma molčali.
Vesel sem, ker vem, da je znanje in usposobljenost kamniških gasilcev visoko nad nivojem te debate. Prepričan sem, da jim do nova lestev dobro služila skozi mnoga leta - ker bodo znali z njo pravilno ravnati in jo ustrezno vzdrževati.
Kar se tiče financiranja. 100% proračun občine. Ni problema. Predložili so tehtno utemeljitev potrebe po nabavi. Torej UTEMELJITEV, ki je vzdržala. Čer pa na pišete: "Dragi Dedek Mraz (sveti Miklavž ali Božiček, prosim prinesi nam...." ("Dedek Mraz (sveti Miklavž ali Božiček" beri župan) je pa to vse kaj drugega kot utemeljena obrazložitev potrebe. In spet smo pri našem gasilskem znanju....
LP
Janez
Mene pa zanima sledeče.
V čanku piše da gre za generalno obnovljeno vozilo. Ampak po slikah sodeč nadgraznja izgleda nova. A boxi in ostali deli so potem komplet na novo nameščeni. Kaj pa lestvenik in košara. Košara predvidevam da je nova.
Lp Miha
V čanku piše da gre za generalno obnovljeno vozilo. Ampak po slikah sodeč nadgraznja izgleda nova. A boxi in ostali deli so potem komplet na novo nameščeni. Kaj pa lestvenik in košara. Košara predvidevam da je nova.
Lp Miha
Avto je odličen, zgleda kot nov, samo pravim da v tem času ko je LED tehnologija na višku....
Mundat vi ste tudi dodali LED na vašo ALK
- mundat
LED ja...ampak na strehi kraljujeta 2 veliki rotacijskirfireman napisal/-a:Avto je odličen, zgleda kot nov, samo pravim da v tem času ko je LED tehnologija na višku....
predsednik društva
predsednik društva
Hvala lepa za čestitke in prijazne želje, ob naši novi pridobitvi.
Če pa koga še kaj bolj strokovnega zanima pa prosim na ZS.
Če pa koga še kaj bolj strokovnega zanima pa prosim na ZS.
Kolikor te poznam vem da boš to zamenjal če ti bo dopuščalo...sej veš kajmundat napisal/-a:LED ja...ampak na strehi kraljujeta 2 veliki rotacijskirfireman napisal/-a:Avto je odličen, zgleda kot nov, samo pravim da v tem času ko je LED tehnologija na višku....