Požar Maribor - center mesta

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
mundat
GE: Gornja Radgona
Kraj: PGD Gor. Radgona

Požar Maribor - center mesta

Odgovor Napisal/-a mundat »

PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Uporabniški avatar
mundat
GE: Gornja Radgona
Kraj: PGD Gor. Radgona

Odg: Požar Maribor - center mesta

Odgovor Napisal/-a mundat »

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

Glede na to da delam preko ceste, sem celi dan po malem opazoval kaj se dogaja. Moram rečt da me je posredovanje rahlo razočaralo. Pa ne samo mene, tudi moje sodelavce ki niso gasilci (v bistvu je bilo gledalcev več kot dovolj, najbolj prometna peš-cona v mb).
Ne bom pisal podrobnosti (da ne bom spet napaden da delam špetir) iz slik se vidi dosti, nekaj pa pove tudi čas trajanja intervencije.

lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
maco58
GE: spiz

Odgovor Napisal/-a maco58 »

Pero le čevlje sodi naj kopitar
kr en

Odgovor Napisal/-a kr en »

Pero napisal/-a:Glede na to da delam preko ceste, sem celi dan po malem opazoval kaj se dogaja. Moram rečt da me je posredovanje rahlo razočaralo. Pa ne samo mene, tudi moje sodelavce ki niso gasilci (v bistvu je bilo gledalcev več kot dovolj, najbolj prometna peš-cona v mb).
Ne bom pisal podrobnosti (da ne bom spet napaden da delam špetir) iz slik se vidi dosti, nekaj pa pove tudi čas trajanja intervencije.

lp
Hvala bogu, da se je spet kak pametnjakovič najdel, ker me je že bilo strah, da ga pa mogoče le ne bo zdaj.
Z druge strani je pa res lepo gledat. Ti se raje v svoje delo bolj posveti, pa boš imel še preveč dela.
Niti približno ne veš, kako je vse potekalo in kakšna je bilo situacija, ti boš pa zdaj najbolj pameten.
Če si pa gasilec slučajno, potem se vidi, kolk poznaš gasilsko delo.
Radovljica27
GE: Radovljica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Radovljica27 »

Mediji pišejo, da je v bilo javljeno okoli 8 ure zjutraj, ko so opazili dim iz strehe stavbe. Zgorela sta mansarda in ostrešje v površini 150 kvm. Škode je za 400.000€ in to brez škode zaradi gasilne vode v nižjih nadstropjih. Poleg tega so popokale cevi centralne napeljave. Statika objekta je zaradi večinoma lesene konstrukcije in debelih sten (gre za eno izmed starejših stavb v Mariboru) vprašljiva. Požig je izključen domnevno naj bi zagorelo v okolici dimnika. Gašenje je bilo zahtevno zaradi težko dostopnih žarišč in je trajalo okoli 10 ur.
Uporabniški avatar
Pero

@maco58
Potem pa podkrepi svojo izjavo z argumenti in opiši potek intervnecije, ter me poskušaj prepričati v nasprotno.

lp
ggg

Odgovor Napisal/-a ggg »

Pero napisal/-a:@maco58
Potem pa podkrepi svojo izjavo z argumenti in opiši potek intervnecije, ter me poskušaj prepričati v nasprotno.

lp
Pa zakaj bi moral tebi, navadnemu lajiku, nekdo polagat račune???
Delaj rajše svoje delo, pa bo najboljše
maco58
GE: spiz

Odgovor Napisal/-a maco58 »

Pero se mi zdi za malo, da bi odgovarjal tipu kot si, ker vem kaj so zmožni naši fantje na požaru naredit, kar pa tebi tako ne bo nikoli jasno, saj imaš premalo staža kot gasilec. Že po tem ko si napisal, da se vidi na slikah in trajanju intervencije, kako je bilo, lahko sklepam kolk znanja imaš, da tako ocenjuješ.
Uporabniški avatar
gubina
Kraj: LJ-okolica

Odgovor Napisal/-a gubina »

Pero sej so pa ja sami GVC-jarji intervenirali pa zopet nisi zadovoljen #-o
di-du-di-du
TEO
Kraj: Kidričevo
Kontakt:

Re: Požar Maribor - center mesta

Odgovor Napisal/-a TEO »

maco58,poznam razmere,da ste ukrepali,da se Pero lahko samo uči,ko gleda skozi okno.maco58 in ostali fantje imajo več intervencij,ko je pero slik videl kako gori.Škoda,da se obremenjujemo z njegovimi pogledi.Lahko bi tudi napisal o vašem posredovanju kaj,pa nimam več časa.
Lp
Uporabniški avatar
Pero

Vi si kr pojte samohvalo. Res bistroumni komentarji. Nekateri se na napakah učimo, drugi pač ste že po naravi boljši od vseh ostalih. Slava vam, res tapravi gasilci! =D>
Uporabniški avatar
jernejček
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jernejček »

Daj Pero povej napake, ki si jih opazil, da jih pokomentiramo. Aja pa za vsako sliko posebej kaj te moti. (saj veš rubriko učimo se...)
Prav radi bi, da bi nas še kdo naučil drugačne taktike, nam dal nova znanja...
Biti najboljši, pomeni biti drugačen!

Taktika brez tehnike je nemogoča , tehnika brez ljudi pa je napaka vodstva. (O. Neuvirt)
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Pa poglejmo dosedanji potek:
- oglasi se Pero, ki je znan provokator, in napiše da je razočaran in da je trajalo predolgo.
- potem se oglasijo fantje, ki vedo o intervenciji več kot Pero, ki jo je gledal od daleč
- nato Pero vrača udarec in ponovno provocira in zahteva potek intervencije
- poteka ne dobi ker je že itak preveč podkuril
- potem Jernejček vljudno pozove Perota naj vendar napiše kaj ga moti

Bom videl kako se bo debata razvijala naprej. Škoda, pa tako lepo bi nam lahko bila na tem forumu ! Vsem, ki pa se bolj malo na forumu naj povem, da sem že nekaj let nazaj zaradi tega Perota dobil nekaj sivih las. Razmišljal sem celo da bi vse nekam poslal, ampak sem vstrajal in mnogim pomagal za nasveti, gradivom , izkušnjami. Perotu očitno nihče več ne more pomagat !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Oskar!
V medijih je objavljeno:
"Požar je po ocenah policije povzročil za najmanj 400.000 evrov škode, v to pa ni všteta škoda, ki jo je v nižjih nadstropjih zaradi gašenja povzročila voda."
Mene resno zanima a so jo transportirali v zgornje nadstropje z B/C cevmi in ali so uporabljali kaj drugega kot klasične ročnike in gašenje z vodo (klasika)?

Darko
Zaklenjeno