FireAlert aplikacija

Včasih življensko pomemben del gasilske opreme.
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
martin
Kraj: Grosuplje

Odg: FireAlert aplikacija

Odgovor Napisal/-a martin »

Možnost odgovarjanja je mislil omogočiti že v prvi izdaji FireAlerta V2, vendar je bil premalo preizkušen in še ni deloval popolnoma kot bi bilo treba.
Ali to pomeni, da če sem si včeraj namestil na telefon FireAlert 2 da ne bo dobro deloval? Je bolje če si namestim prvo različico FireAlert?

Nisem še preiskusil, kako in če mi sploh dela pa vendar, da ne izgubljam časa z dvojko.
Potrpežljivost je božja mast!
(samo revež je tisti, ki se z njo maže)
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Re: FireAlert aplikacija

Odgovor Napisal/-a Peter »

Ne, to pomeni, da bo ta funkcija dodana kasneje. Verzija 2 je stabilna in se jo splača uporabljati tudi zaradi prihodnjih nadgraditev.
Uporabniški avatar
stjepko
GE: Prevalje
Kraj: Prevalje

Odgovor Napisal/-a stjepko »

Pri nas operativci uporabljamo prvo verzijo Fire Alert-a..Deluje stabilno, do zdaj še nikomur ni zatajil..sem pa testiral novo verzijo Fire Alerta in mi ni deloval, kot bi moral..sicer je pa zaenkrat v1 čisto dovolj..
"Those who stand for nothing, fall for anything!"

NA POMOČ !!
dive1

Odgovor Napisal/-a dive1 »

Funkcija OR in AND ti mora biti jasna, ko nastavljaš trigger.
Če ti ni, potem ne dela.
2 je čisto stabilna, tudi dosti boljša od 1. Kot je povedal Peter, je smislno zaradi nadgradnje.

Je pa res, da z Mobi Detelom in Regljo še vedno lahko kličeš prek GSMja. Dela bolje, kot če prvič vidiš Android ali iOS.
hafner94
GE: Preddvor
Kraj: Tupaliče

Odgovor Napisal/-a hafner94 »

Ravno zaradi stabilnosti določene funkcije še niso omogočene.
Ponavljanje je mati modrosti.
Uporabniški avatar
Godec A.
Kraj: Volavlje

Odgovor Napisal/-a Godec A. »

V2 je malo zahtevnejša za nastavit, generalno pa je V2 dobra nadgradnja V1 in omogoča veliko več stvari. Komur V1 zadošča, naj ostane na V1.

LP
NA POMOČ!!!
Uporabniški avatar
martin

Funkcija OR in AND ti mora biti jasna, ko nastavljaš trigger.
Če ti ni, potem ne dela.
2 je čisto stabilna, tudi dosti boljša od 1. Kot je povedal Peter, je smislno zaradi nadgradnje.
Včeraj zvečer sem V2 testiral z SMS-ji in mi najprej ni delovalo, ker sem imel vpisane besede kot npr, gori,požar ipd. (razumel sem, da je tako prav), ko pa sem jih pobrisal, pa zadeva sedaj deluje kot treba.Z vpisom teh besed sem se hotel izogniti alarmu na telefonu ob SMS-ih, ki pozivajo na delovno akcijo ali sestanke ipd, pa kaže da sem se uštel ali pa ne znam nastaviti pravilno.

Morda res ne razumem čemu služi ta opcija AND in OR, pa če si tako dober in mi malo razloži čemu služ to in kako se nastavlja.
Uporabniški avatar
Tadcom
GE: Ptuj

Odgovor Napisal/-a Tadcom »

martin napisal/-a:Morda res ne razumem čemu služi ta opcija AND in OR, pa če si tako dober in mi malo razloži čemu služ to in kako se nastavlja.
Če povzamem iz programskih jezikov sta AND in OR operatorja. AND operator nam spusti čez samo če so vsi elementi prisotni(pravilni) se pravi imamo množico besed: avto, ladja, hrana, z operatorjem AND(in): avto in ladja in hrana. Operator OR(ali) pa dopusti, da je samo eden izmed elementov pravilen(prisoten): avto ali ladja ali hrana. Lahko so seveda vsi trije ali pa samo dva.
Upam da razumeš saj sem poskušal razložiti čimbolj laično. :wink:
hafner94
GE: Preddvor
Kraj: Tupaliče

Odgovor Napisal/-a hafner94 »

Pod Trigger(Sender) vpišeš telefonsko številko s katere prihajajo smsi. Pod Trigger include(Subject/Body): --Posilja: ReCO-112, RIC: (upoštevaj presledke). Search Condition pustiš AND. Trigger exclude pustiš prazno. Lahko bi sicer vpisal test, testiranje, ampak sistem intervencije.net, že avtomatsko teh sporočil ne posreduje na smse.
Če boš tako vpisal, bo sistem piskal samo takrat ko sporočilo pošlje ReCO(intervencije), če se pa sporočilo pošlje iz portala intevencije.net(vaje, delovne akcije) pa prejmeš sms normalno, brez alarma
Ponavljanje je mati modrosti.
Uporabniški avatar
martin

Hvala za navodila in pojasnila obema. Žal sem pozabil povedati, da imamo pri nas sms-je preko svoje naprave in ne preko sistema intervencije.net, zato bi potreboval napotke, kako se izogniti enakim pozivom za intervencije, tudi ob vabilu na delovne akcije, sestanke...
Gasilec112a

Odgovor Napisal/-a Gasilec112a »

Spoštovani

ne me zbombardirat. :bazooka: :axed: #-o Nisem neki "informacijski" stručko zato sprašujem če FireAlert in FireAlert2 deluje samo na Androidu ali še na katerem drugem sistemu :?:
kmhslo

Odgovor Napisal/-a kmhslo »

žal ne ..
Uporabniški avatar
Courage

Odgovor Napisal/-a Courage »

@Gasilec112a

Aplikacija deluje samo na OS Android..
Na pomoč!
UV10
GE: Barje

Odgovor Napisal/-a UV10 »

Fire alert, vsaj prva verzija, deluje tudi na sistemu Symbian
Uporabniški avatar
Jacksy
GE: Mozirje
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a Jacksy »

Obstajajo pa tudi druge podobne zadeve za Symbian. Tudi sam sem imel prej na Nokii neko aplikacijo AdvanceSMS ali nekaj podobnega.
Odgovori