GVC 24/50 + TRV-2D
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odg: GVC 24/50 + TRV-2D
Ideja, kot je predstavljena niti ni tako napačna saj je potrebno v primeru požara gospodarskega objekta(beri "kozolc ali štala") med izvajanjem požarne straže ponavadi premetati velike količine mokrega sena. Z enim takim hiab-om se obremenitev gasilcev zmanjša, pa tut delo je dost hitrejše opravljeno.
Druga možnost uporabe take kombinacije je da se na konec roke montira rotator na katerega se vpne ročnik brez zasuna in lahko z pomočjo te roke nekaj osnovne armature dobimo neke vrste hidravlično roko za gašenje(amaterska verzija tega kar so pred kratkim nabavili v nuklearki v krškem)
Jaz osebno vidim kar nekaj možnosti uporabe takega vozila.
Druga možnost uporabe take kombinacije je da se na konec roke montira rotator na katerega se vpne ročnik brez zasuna in lahko z pomočjo te roke nekaj osnovne armature dobimo neke vrste hidravlično roko za gašenje(amaterska verzija tega kar so pred kratkim nabavili v nuklearki v krškem)
Jaz osebno vidim kar nekaj možnosti uporabe takega vozila.
Vozilo bi mi že znali izkoristiti. še vedno se poraja vprašanje kaj bi na to rekla tipizacijska komisija.
prebiram tipizacijo in sem prišel do zaključka,da bi verjetno imeli manj težav, če si omislimo AC ?/?, pa mu zadaj obesimo hiab (npr.takega kot ga ima veljenje). oprema vozila je lahko minimalna, saj mi dejansko iščemo zamenjavo za AC 16/50(tam 130).
Kaj pomeni za pgd,če vozilo ne prestane tipizacije? sofinanciranje odpade. ok. ampak, ali lahko tak voz sploh registriraš kot gasilskega?
prebiram tipizacijo in sem prišel do zaključka,da bi verjetno imeli manj težav, če si omislimo AC ?/?, pa mu zadaj obesimo hiab (npr.takega kot ga ima veljenje). oprema vozila je lahko minimalna, saj mi dejansko iščemo zamenjavo za AC 16/50(tam 130).
Kaj pomeni za pgd,če vozilo ne prestane tipizacije? sofinanciranje odpade. ok. ampak, ali lahko tak voz sploh registriraš kot gasilskega?
Rok Ušen, GČ I. st.
-
trucker
Lahko naredite standardno cisterno, ter zadaj vgradite dvigalo, katera ima možnost odstranitve. Vendar je pa spet problem, da bi dvigalo onemogočilo dostop do črpalke v času, ko je dvigalo na tovornjaku. (Ena slika takšne izvedbe je tudi na Bijol-ovi spletni strani pod zavihkom ''posebne nadgradnje'', vendar je na kiper tovornjaku)
Druga možnost je pa tovornjak z menjalnim sistemom nadgradenj ali pa kotalni prekucnik oz. abroll nadgradnje.1 tovornjak in različne nadgradnje. - takšne zadevščine se dosti vidi po tujih državah, če se to da v Sloveniji je pa spet uprašanje tipizacije.
Druga možnost je pa tovornjak z menjalnim sistemom nadgradenj ali pa kotalni prekucnik oz. abroll nadgradnje.1 tovornjak in različne nadgradnje. - takšne zadevščine se dosti vidi po tujih državah, če se to da v Sloveniji je pa spet uprašanje tipizacije.
Re: GVC 24/50 + TRV-2D
Tipizacija gzs je pogojoj za registracijo.
- mundat
- GE: Gornja Radgona
- Kraj: PGD Gor. Radgona
Lahko tipizarate "gasilsko vozilo po načrtu proizvajalca"....finta je samo v tem, da pol ne boste mogli dati avta v sofinaciranje...
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
tipizacije je pogoj za sofinanciranje in ne registracijo s strani GZS, je pa sama po sebi v nekaterih primerih že močno zastarela.sašo123 napisal/-a:Tipizacija gzs je pogojoj za registracijo.
Re: GVC 24/50 + TRV-2D
Ja, kaj a ni tako, da mora avto biti pregledan z strani GZS (torej vozilo mora ustrezati tipizaciji), potem gre na homologacijo, nato pa se ga lahko registrira. Torej je potreben ''žegen'' GZS in homologacija za uspešno registracijo. Če se motim me prosim popravite.
Je ravno obratno, tipizacija oz. pozitiven zapisnik komisije je pogoj za registracijo. Kar se pa sofinanciranja tiče, itak je razpis vedno narejen tako, da se sofinancira samo vozila ki PGD pripadajo glede na njegovo kategorijo oziroma glede na Merila iz Uredbe. Glede na to, da pa takšno vozilo po Merilin ne pripada nobenemu društvu, potem je verjetno treba že v štartu računat da bo vrednost sofinnaciranja=0,00 €.skerca napisal/-a:tipizacije je pogoj za sofinanciranje in ne registracijo s strani GZS, je pa sama po sebi v nekaterih primerih že močno zastarela.sašo123 napisal/-a:Tipizacija gzs je pogojoj za registracijo.
Pozdravljeni!
Zakaj imam občutek, da tekmujejo zadnji 2 leti (mogoče še kakšno leto več) v R Sloveniji, kdo bo izdelal najbolj čudno (mogoče:drugačno) kombinacijo gasilskega vozila?
Moje skromno mnenje je, da kombinacija vozila za prevoz vode in vozila za tehnično pomoč ne spada na isto podvozje.
Lep dan!
Martin
Zakaj imam občutek, da tekmujejo zadnji 2 leti (mogoče še kakšno leto več) v R Sloveniji, kdo bo izdelal najbolj čudno (mogoče:drugačno) kombinacijo gasilskega vozila?
Moje skromno mnenje je, da kombinacija vozila za prevoz vode in vozila za tehnično pomoč ne spada na isto podvozje.
Lep dan!
Martin
Zapisnik komisije je pogoj za drugostopenjsko homologacijo ki je pogoj za registracijo vozila (kot gasilsko)
Pomembno je prdhodno seznaniti komisijo z željami in morda bi prisluhnili željam.
Pomembno je prdhodno seznaniti komisijo z željami in morda bi prisluhnili željam.
Nekaj podobnega imajo PGD Radlje ob Dravi GVC 16/40 + dvigalo . Super avto ,funkcionalno, dva v enem zato pa kljub letniku imajo.Če imaš tak avto ti poleg GVC ni potrebno delat še trv-2d tako da sofinaciranje ????
http://www.pgdradlje.si/content/view/337/52/
http://www.pgdradlje.si/content/view/337/52/
Ja a ko so ga delal v Radljah, takrat verjetno da še ni bilo tipizacije. No saj ravno omenjeno vozilo je tudi mene napeljalo, da sem malo razmišljal tudi v tej smeri.
-
trucker
Kaj pravite pa na tako kombinacijo vozila?
Ima 3000litrov vode in več opreme za prometne nesreče-tehnične intervencije+ moštvena kabina. Ima vse razen dvigala. Dobra kombinacija GVC 16/25 z veliko več opreme za tehnične intervencije.
http://www.pozary.cz/clanek/62439-nova- ... senbauera/
Ima 3000litrov vode in več opreme za prometne nesreče-tehnične intervencije+ moštvena kabina. Ima vse razen dvigala. Dobra kombinacija GVC 16/25 z veliko več opreme za tehnične intervencije.
-
Milč
Če je katero društvo finančno dovolj močno, potem pri nabavi takšnega vozila ni nobenih problemov. Gre za skoraj da klasično kombinirko z vodnim topom na prednji strani in nekoliko daljšo nadgradnjo. Proizvajalci gasilskih vozil v sloveniji morajo podvozje za klasično kombinirko skrajšati tudi do pol metra, če naročnik zahteva vozilo po tipizaciji GZS. Če to krajšanje podvozja nebi bilo potrebno, bi v vozilu lahko imeli mnogo več opreme kot sedaj, pa tudi sama nosilnost podvozja bi to dovolila.trucker napisal/-a:Kaj pravite pa na tako kombinacijo vozila?
Pri tem podvozju gre za daljšo medosno razdaljo in ne toliko za daljšo "rit" ki jo naši proizvajalci morajo odrezati, ampak konec koncev je zaključek isti, da tipizacija bolj omejuje kot vzpodbuja razvoj.
Lp