Vozila v vaših enotah!
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odg: Vozila v vaših enotah!
Ja,saj če bi malo bolj natančno pogledal bi videl da je nadgradnja Rosenbauer, prokleta površnost

"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
-
PGDČušperk
V PGD Čušperk razpolagamo iz naslednjimi vozili:
PV-1 Lada Niva 1600, letnik 1991
GVM-1 Peugeot Boxer 3.0, letnik 2012
GVV-1 Iveco Daily 3.0, letnik 2007
Lp
Lp
Kukr sm js seznanjen, so oni od Švicarjev že rabljenega kupil?! Al pa neznajo računat, al pa mediji so mal napihnli..gradbenik miha napisal/-a:Ali je res zglobno dvigalo Poklicnih gasilcev iz Sežane staro 32 let? Na njihovi spletni strani piše: leto izdelave 1990.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
Miha
http://www.zgrs.si/?stran=mercedes2624
Re: Vozila v vaših enotah!
Iz Primorskih novic:
“Vozilo tipa Mercedes 2624 z zglobnim dvigalom, ki doseže maksimalno višino 30 metrov, smo nabavili iz druge roke iz Švice leta 1993, ko je bilo tam v rabi že 13 let,” je povedal Igor Bole, direktor ZGRS.
“Vozilo tipa Mercedes 2624 z zglobnim dvigalom, ki doseže maksimalno višino 30 metrov, smo nabavili iz druge roke iz Švice leta 1993, ko je bilo tam v rabi že 13 let,” je povedal Igor Bole, direktor ZGRS.
Odg: Re: Vozila v vaših enotah!
Zakaj pa na njihovi spletni strani piše 1990leto izdelave??!!Scottusa napisal/-a:Iz Primorskih novic:
-
Goriška
Gasilska enota Nova Gorica, ima od Decembra v voznem parku 2 novejši vozili.
Še v sliki:PGDČušperk napisal/-a:V PGD Čušperk razpolagamo iz naslednjimi vozili:
Lp

Ali mogoče kdo kaj več ve o tem vozilu (predvsem me zanima cena...)?:
http://pgd-crnuce.si/2013/03/gcgp-1/
Odg: Re: Vozila v vaših enotah!
okoli 200 000 eur, po mojih podatkih.robit napisal/-a:Ali mogoče kdo kaj več ve o tem vozilu (predvsem me zanima cena...)?:
Vozilo zgleda super.Smo tudi mi gledali nekaj podobnega, samo je bilo veliko predrago. Že sam Unimog je zelo zelo drag, tako da smo hitro opustili zadevo. Ko smo mi pred 1,5 letoma gledalo to vozilo je bila cena 225.000. Na spletni strani se vidi, da imajo nekaj gozda. Meni se je zdelo,da je to bolj mestno gasilsko društvo.Oziroma veliko je industrije.Vendar posnetek iz neba spremenini pogled na to.
Fantje preveč ozkogledni ste.
Tipizacija je zato, da veš kaj ima vozilo v osnovni opremi.
Ker GVC-ji tipa 16/nekaj niso možni na tako majhni šasiji so se fantje iz Črnuč znašli, kajti z tem vozilom lahko pridejo do vseh ozkih ulic katerih je v Črnučah kar nekaj.
Itak GBL pa zraven.
Tudi v naši enoti bi sedlo takšno vozilo ker imamo veliko ozkih ulic plus hribovitega dela kjer je veliko ozkih cest, po katerih komaj-da prideš v poletnih mesecih (z velikimi vozi).
Tipizacija je zato, da veš kaj ima vozilo v osnovni opremi.
Ker GVC-ji tipa 16/nekaj niso možni na tako majhni šasiji so se fantje iz Črnuč znašli, kajti z tem vozilom lahko pridejo do vseh ozkih ulic katerih je v Črnučah kar nekaj.
Itak GBL pa zraven.
Tudi v naši enoti bi sedlo takšno vozilo ker imamo veliko ozkih ulic plus hribovitega dela kjer je veliko ozkih cest, po katerih komaj-da prideš v poletnih mesecih (z velikimi vozi).
Jaz mislim da so vozila tipa gcgp-1, trenutno boljša od gvc-jev, kar se tiče tipizacije.
Omogočajo več rešitev, glede opreme.
Omogočajo več rešitev, glede opreme.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
tedy199 napisal/-a:Še v sliki:PGDČušperk napisal/-a:V PGD Čušperk razpolagamo iz naslednjimi vozili:
Lp
Kaj pa gasilski avto ? mislim avto z vodo ? kdo je planiral tak vozni park ? Pa ko boste kaj barvali napišite GASILSKI DOM
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
1. Smo manjše društvo in nam po nikakršni poti ne pripada kakršen koli GVC. To nam ne omogoča ne kategorija niti ne finančno stanje. Praktično je GVV največ kar lahko tako društvo dobi.Oskar napisal/-a:Kaj pa gasilski avto ? mislim avto z vodo ? kdo je planiral tak vozni park ? Pa ko boste kaj barvali napišite GASILSKI DOM
2. Gasilsko vozilo GVV-1 ima drugače rezervovar vode ti Šerlok (sicer manjši ampak za začetne požare oziroma za prvo posredovanje je OK. Potem ko se dodatno priklopiš na hidrantno omrežje je pesem že lepša)
3. Gasilski dom je iz leta 1967 in takrat so pač pisali na tak način.
V naši okolici je kar nekaj gasilskih društev (vasi so majhne, po le nekaj 10 objektov v vasi), ki imajo samo po eno vozilo pa še to je kakšen star kombi ali PV. Pa kaj?! Ti jih zaupam pa da jih greš lastnoročno v rit nabrcat ker se gredo neke gasilce brez vode?
Lahko je biti pri koritu, hja.
Najbolje da si še gasilci začnemo metati polena pod noge. ...aaa čakaj čakaj, saj vidim da jih nekateri že!
Amen!
Zadnjič spremenil tedy199, dne 3. April 2013, 11:59, skupaj popravljeno 2 krat.
-
Napadalec2
Malo si se preveč razjezil! Tudi jaz tako razmišljam kot Oskar! Imate GVV-1- ok! Zakaj rabite še gvm ter še PV-1? KOt praviš je še v okolici več manjših društev in vsi imajo samo stare kombije! Vode pa ni! Ne bi bilo bolje kupit kakšno rabljeno cisterno kot pa novega GVM ali GVV-1?