Nov GVC 16/15 PGD STARA VRHNIKA

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
pobovc2

Odg: Nov gvc 16/15

Odgovor Napisal/-a pobovc2 »

Zdravo.
Tudi jaz se strinjam stem da ceprov ste zdaj GEŠP enota niste nad kategorizacijo in nad drugimi.
Vozilo sem si ogledal na prevzemu v nedeljo in lahko rečem da upam da ga boste peljali čimprej nazaj da ga gospod pušnik popravi in dodela ker je kar nekaj "felerjev" na samem avtu ki drugače izgleda lepo in je tudi nekaj novega na slovenski sceni po izgledu itd..
Zanima pa me ker nisem imel priloznosti nobenega prašati na prevzemu zakaj ste v avto vgradili potapljaško opremo ali nebi bilo bolj smiselno da bi le ta bila na čolnu? (samo vprašanje)

Če pa lahko pokomentiram ostalo v vozilu je kar smiselno narejeno še posebaj mi je všeč osvetljava kabine za posadko in sistem za odvod plinov od agregata ko je pospravljen in zagon le tega pri črpalki.
-Tabla za opozarjanje v prometu ki se lahko postavlja in pospravlja kadarkoli med voznjo
-Zelo dobra in vidljiva signalizacija
-Nov avtomatski menjalnik prilagojen za gasilska vozila

Negativne stvari so pa zame osebno
-že zdaj povešen okvir navijaka ki se potegne za 90stopinj iz vozila (žal nimam slike)
-zelo veliko praznega prostora nad črpalko
-drsanje cevi od hidravlike po boksu in ostali opremi
-zelo neudoben visok sovoznikov sedež z vgrajenim IDA
-vozilo nima zgornjega senčnika kar bi po mojem koristilo šoferju če bi ga imel.

To so moja osebna mnenja o vozilu, drugače pa čestitam društvu za ta projekt kot sem slišal ni bil poceni ter čimveč varnega in uspešnega dela z novo pridobitvijo.
Lep pozdrav
Pobovc
Uporabniški avatar
boštjančk
Kraj: povžarija

Odgovor Napisal/-a boštjančk »

Ne, ne tretiramo se nič "več" kot vedno. Nimamo se za nič "več". To sem napisal namenoma, ker je bilo kar nekaj polemike glede tega, na žalost predvsem od ljudi, ki smo mislili, da nam želijo dobro, nekateri so bili celo nekoč naši člani. Ko jim je zmanjkalo takšnih in drugačnih "polen" so se pa poskušali obesiti še na kategorizacijo.

Vglanem hvala za čestitke. Kar se tiče popravkov in še nekaj malega "pufa" pri sami nadgradnji pa v naslednjem mesecu, ko se vrnejo iz dopusta.
Seznam felerjev je že narejen in mislim, da se bo še kaj dodalo.
- kar se tiče navijaka, že ve tudi sam
- prostor nad črpalko se bo še zapolnil in malce dodelal
- cevi od hidravlike bodo "zapete", da ne bodo prosto opletale
- baje se sedeža ni dalo drugače rešiti, je pa res, da avto ni namenjen za relacijske vožnje in ima praktičnost prednost pred udobjem
- kar se tiče senčnika, nimam še odgovora :wink:
Gobc me je zmer tepu!
Bivši član povžarske konjenice
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

boštjančk napisal/-a:To pomeni da je bil koncept že v začetku bolj kot ne zastavlje, tako, kot je končen izdelek in tudi že takrat povzročili rahel glavobol gospodu MP.

... ob kategorizacijo se lahko spotikajo, kolikor jih je volja
Na pogled lepo in zanimivo vozilo! Verjamem, da je takšno, kot ste si ga zamislili in da je izvedba sledila idejam. Naj vam dobro služi in obilo srečnih kilometrov!!!

Kolikor poznam Marjana se mi zdi, da je vsak "glavobol" hkrati tudi velik izziv in nato dodana vrednost. Ga kar slišim, v njegovem stilu in umirjeno: "Nič lažjega, gospodje,..." Ali tako nekako.

Kategorizacija? Ja, ima nalogo, da vnaša nek red v opremljanje in je že prav da se je držimo. Po drugi strani pa, grobo rečeno, če imaš dovolj sredstev in npr. nisi odvisen od sofinanciranja s strani države (razpis URSZR) ali pa ti župan stoji ob strani, si lahko 1. kategorija in si kupiš panterja za GVGP-1, če ti gre v garažo.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Bozicek
GE: Gorenja vas

Odg: Nov GVC 16/15 PGD STARA VRHNIKA

Odgovor Napisal/-a Bozicek »

Čestitke Gasilski enoti Stara Vrhnika za pridobitev.
Vsako novo vozilo ima par felerjev na začetku, seveda je potrebna tudi uporabniška izkušnja, da se seznam lahko res dopolni,
avto gre do nadgraditelja in on uredi zadeve. Gospod M. je res majster glede nadgradenj.
Všeč mi je signalizacijska tabla na strehi, zanima me ali je možnost vpisovanja svojega ''random'' sporočila?

LP B
Uporabniški avatar
boštjančk

Bozicek napisal/-a: Všeč mi je signalizacijska tabla na strehi, zanima me ali je možnost vpisovanja svojega ''random'' sporočila?

LP B
Hvala za čestitke. Ne, ne da se pisati. Mislim, da se to sicer da sprogramirati, ampak ni potrebe po tem.

Kar se pa tiče ocene izdelave in postavitve opreme, pa lahko sedaj kot čustveno nevpleten pokomentira Janez Tratnik, ki si ga je s sotovariši včeraj ogledal.
Gobc me je zmer tepu!
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

V svoji "gasilski" zgodovini sem videl že kar nekaj gasilskih nadrgadenj. Na žalost je v SLO večino vozil tipa GVC 16/(1)25 razporejena oprema po istem kopitu, brez prave logike in kamor pač kaj paše. Pri vozilu iz Stare Vrhnike pa ni tako. Oprema je razporejena premišljeno in kar mi je najbolj všeč se ne držijo logike kopiranja ampak imajo določene svoje rešitve. Fantje že vedo zakaj, saj imajo letno precej intervencij.

Pohvalil bi:
- razporeditev opreme za TR in prometne nesreče
- ogromno opreme za prvo pomoč
- signalizacija vozila in razvetljava (tu se res vidi, da niso šparali)
- oprema za lokalne potrebe (potapljaška oprema in oprema za reševanje iz vode), (fantje pač živijo v marostu)
- rotirajoči navijak
- "gasilski" avtomatski menjalnik
- podvozje MAN namesto "FAP" (beri mer****)

Kritike:
- mogoče nekaj praznega prostora
- sorazmerno malo opreme za požare (glede na to, da gre vseeno za GVC)
- mogoče malo težav z elektriko (to hibo imajo več ali manj vsi SLO nadrgaditelji)

Drobne napake pa se bodo verjetno rešile, ko bo šel avto na garancijsko popravilo.

Fantom hvala za ogled, želim jim veliko srečnih kilometrov. Pa če jih ne bi poznal bi jim zaželel čim manj intervencij vendar bi bilo glede nae to, glede koliko intervencjskega dela in akcij imajo, malo hinavsko. Pa lep pozdrav čez grič.

ps: Kvadraten ror zadaj ni tako moteč in ne kvari operativnih funkcij vozila, Nosila in stol gresta lepo ven.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
Mayamaya

Odgovor Napisal/-a Mayamaya »

Dobro vozilo, naj vam dolgo služi .. Kar se pa prerekanja glede kategorizacije, gešp enote in "imeti se za nekaj več" tiče, bom pa rekel takole: zame nikoli ne bosta na istem nivoju neka enota (pa naj bo gešp ali ne), ki se trudi na področju operative, ki dela na tem, izobražuje kader, posodablja opremo (kolikor pač finance dovoljujejo), dela vaje in pa nek pgd, katerega vrhunec leta sta gasilska veselica in nevem čigav memorial v spajanju sesalnega voda ...
Uporabniški avatar
boštjančk

Tisto nekaj malega praznega prostora bo kmalu zmanjkalo, nič bat. Napake se bodo odpravile v tem mesecu, opreme za gašenje je pa dovolj. Zakaj? Če ne drugo, sta istočasno aktivirana še dva PGD (VERD in VRHNIKA) , ki sta za te namene vec kot odlično opremljena. Se da pa z 1500 l vode tudi kaj pogasit, včasih tudi utopit :wink: :twisted:
Gobc me je zmer tepu!
b-boy

Odgovor Napisal/-a b-boy »

Zdravo!
Kaj pa bo slo v sedanji prazen prostor?
matias

Odgovor Napisal/-a matias »

Oj!
Na prvi pogled všečno vozilo z novitetami, kar poudarja to, da je vozilo narejeno po izkušnjah iz operative.

Čeprav je zadnja cev kvadratna, fantje so sigurno imeli razlog, tako kot ga ima še kdo...
cev.jpg
LP
Matjaž
Odgovori