Priklop vozil na stisnjen zrak in vzdrževalec aku.

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

Rafter, garancijski pogoji so pri vsakem izdelku priloženi, to ve sigurno tudi Skerca, zato se mi je na to zdelo brez veze opozarjati :!:

Lp

Borut Satler
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

SAKI napisal/-a:Rafter, garancijski pogoji so pri vsakem izdelku priloženi, to ve sigurno tudi Skerca, zato se mi je na to zdelo brez veze opozarjati :!:

Lp

Borut Satler
To maš popolnoma prav. Sem pa tud prepričan, da imam jaz prav tisto o normalni uporabi.

Žal sem danes prišel domov s službenim avtom, drugače bi šel preverit na garancijski list mojega akumulatorja....

pa LP, U.
Uporabniški avatar
SAKI
Kontakt:

Normalno Rafter, dve leti garancije pod garancijskimi pogoji :!:

Popolnoma prav =D>

Lp

Borut Satler

Lp

Borut Satler
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

:wink:

v glavnem, če so se sam spraznili, po mojem še ni tak hudo. Če pa se je tud kaka celica vsipala, pol pa je fuč :cry:

Kolk močne akumulatorje pa mate not? No, mislim kapaciteto v Ah....
Uporabniški avatar
SAKI
Kontakt:

skerca napisal/-a:Je vprašanje kako je ta sistem zvezan v avto ( batrije, postaje se polnejo na 12v), ne vem a so kašni vmesniki - pretvorniki ali se napajajo direkt iz akumolatorja ( enga -12v), sam en je bil definitivno prazen - izmerjena napetost 4V. V roku dveh do treh dneh bomo izvedel natančen vzrok in stanje akumolatorjev.
Ali te lahko prosim, da objaviš vzrok zakaj je prišlo do izpraznitve akumulatorjev v vozilu ko ga boste ugotovili [-o<

Razumem za ostale uporabnike, kateri imajo manjši akumulator, akumulator v vozilu pa le shrani nekaj energije.

Zanimajo me predvsem dve stvari:
a.) Ali ta naprave, ker se ni sama vspostavila nazaj, celo po tem posledično prazni akumulator :?:
b.) Ali je sistem za polnjenje ročnih radijskih postaj in svetilk, vezan preko avtomobilskega akumulatorja, in ne samostojno :?:

Kajti, če je vezan tako, potem to apsulutno v takem primeru privede do praznenja akumulatorja v vozilu :!:
Če je to tako, smo našli slabo stran sistema :!:
Zadeva bi morala biti ena od druge neodvisna, saj imajo postaje in svetilke svoj polnilec, tako, da bi se napeljava pri vtičnici na vozilu lahko razcepila vsaka k svojemu sistemu :!:

Prosim, da nas o tem obvestiš :!: Kajti jaz imam še ravno toliko časa, da ko pride do montaže sistema za vzdrževanje postaj in svetilk v vozilu, da opozorim izvajalca na to hibo! In seveda tudi zahtevam, da pri montaži prepreči, da bi lahko prišlo do take situacije :!:

Lp

Satler Borut

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
skerca
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a skerca »

a - akumolatorje ni spraznila naprava ampak baterije in postaje

b - po mojem je napajanje postaj in baterij vezano direkt na akumolatorje (drugače bi postaje in baterije polnilo )

moč enega cca 670mAh - ne me držat za besedo
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

pišuka napisal/-a:
SAKI napisal/-a:
LESCE2 napisal/-a:No pri nas smo tudi kar nekaj vložili v to in ker imamo tako srečo, da so naši prostori v pritličju večstanovanjskega objekta, so nam stanovalci toliko časa težili zaradi kompresorja(naj bi neznosno ropotal), da smo zadevo izključili in tako so vozila priklopljena le še na električno napajanje.Pa če pomislim koliko dela in dogovorov je šlo v nič. :roll: :!:
Problem z zrakom lahko rešite tako, da batni kompresor zamenjate z vijačnim :idea:

Omenjeni kompresor je nekoliko dražji, a deluje v primerjavi z batnim skoraj neslišno!
Njegov zvok lahko primerjamo z zvokom močnejšega ventilatorja.
Namestite ga, za vsak slučaj, na debelejšo, cca. 1 cm, debelo trdo gumijasto podlago, da izničite še preostale manjše možne vibracije!

Res je škoda časa in denarja, ki ste ga vložili, da ne omenjam same koristi sistema za katero ste sedaj prikrajšani :(

Obnašanje omenjene "gospe", pa rajši ne bi komentiral, ker je za take osebe moj besedni zaklad za forum neprimeren :wink:

Lp

Borut Satler
SAKI je podal zelo pameten predlog je pa ceneje, če obstoječi batni kompresor zaprete v izolirano škatlo, ki je čim bolj zvočno izolirana, kar lahko naredite sami z malo improvizacije. Ne pozabite pa na pretok zraka za hlajenje cilindra kompresogrja.
Smo že poizkusili takoj po pritožbi,pa je gospo še vedno motilo :evil:
No tako da vseeno hvala za predlog...o tistih izolacijskoh ploščah bi pa veljalo razmisliti...ker za še en kompresor naš proračun ne znese...žal :roll:
DAMIJAN
Kraj: OBREŽ

Odgovor Napisal/-a DAMIJAN »

Skerca je napisal točno tako kot se je zgodilo nam.Akumulator na katerega je vezana postaja se je spraznil,čeprav je bil priklopljen na sistem polnjenja.Sedaj nam je električar vstavil nek pretvornik ali nekaj takega,tako da je sedaj postaja vezana na oba akumulatorja iz 24 na12V.Zgodilo se je še pa to,da je baje zaradi kontra udara pri izpraznjenju akumulatorja odpovedala še postaja,tako da je morala na popravilo.Tako nekako je to opisal električar.

lp Damijan
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Sistemi za polnenje akumulatorjev so različni, zato ne moremo posploševati. Če nimate sistema Medved/Mihelič, kot je napisan v prvi oz. drugi objavi, vsaj napišite, kdo vam je sistem naredil. Da ločimo semena od plev.
Uporabniški avatar
SAKI
Kontakt:

Peter napisal/-a:Sistemi za polnenje akumulatorjev so različni, zato ne moremo posploševati. Če nimate sistema Medved/Mihelič, .....
Na žalost se lahko ta neljubi dogodek pripeti tudi na sistemu katerega izdeluje g.Mihalič iz Škofje Loke, ter vgrajuje v vozila g.Medved iz Idrije :oops:

Sistem je povezan po sledečem vrstnem redu:
1. zunanja polnilna enota (v njej se nahaja prva varovalka)
2. vtičnica za priklop na vozilu
3. kabel od vtičnice do akumulatorja (v povezavi z drugo varovalko)
4. kabli od akumulatorja do polnilnih enot za ročne UKW postaje in svetilke

Da bi se izognili takemu dogodku obstajata dve rešitvi:

1. V fazi 4., iz prejšnjega opisa, se namesti tako imenovano varnostno stikalo :idea: To stikalo je sprogramirano tako, da zazna padec napetosti v akumulatorju vozila :!: Ko zazna padec avtomatsko prekine povezavo, ter s tem prepreči nadaljno polnjenje postaj in baterij, ter zavaruje akumulator vozila pred izpraznitvijo :idea:

2. Redna kontrola (preverjanje kontrolnih luči na zunanji polnilni enoti) v garažnih prostorih enote :wink:
Slednja je cenejša, ob enem pa opraviš pregled ostalih zadev, če je vse zaklenjeno, ali mogoče spušča radiator, itd., kar je tudi dobro in potrebno :wink:

Je pa to sistem za vzdrževanje akumulatorjev do njegove življenske dobe :!: Kaj naj zdaj to pomeni :roll:
To pomeni, da ta sistem ne omogoča podaljševanje življenske dobe akumulatorja :cry: V akumulatorju se odvija kemični proces, pri katerem usedlina pada na dno, in ko nivo usedline naraste za toliko, da se dotakne celic, le te pridejo v stik in akumulator je "fuč" :!: :cry:
Zagotavlja pa njegovo brezhibno delovanje kljub porabnikom, ki so nanj priklopljeni :!:

Torej življenska doba akumulatorja, dve leti garancija OK, in dodamo še eno leto OK, vse ostalo je pa že gratis :lol:

Je pa z akumulatorjem tako kot z žensko ali rabljenim avtomobilom :shock: Nikoli ne veš kaj si dobil :lol: Akumulator lahko drži sedem let ali pa samo dva, odvisno od :?:

Lp

Borut Satler
Odgovori