Nesreča na Tržaški v Ljubljani

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
janez
dolgoprogaš
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a janez »

Informacija danes ob 14:30

Ponesrečil se je reševalec Peter - zdravstveni tehnik - na motorju.

Verjetni vzrok nesreče je, da mu je zaprl pot voznik osebnega vozila (reševalec v zeleno, avto v rdečo)

Prvo stanje je bilo porazno. Operirali so mu roko in nogo, izgubil je kak liter krvi. Danes se mu je stanje začelo izboljševati, verjetno ga bodo zvečer začeli prebujati.

Osebno nasprotujem dajanjem izjav, če ne vem povsem natančno za kaj gre, oziroma če nisem pooblaščen za dajanje izjav. Ker iz vašega pisanja razbiram zaskrbljenost in ker je vest dobra sem se odločil, da napišem.

Bom pa prosil Posavca, da napiše več in natančnej.

Hitro krevanje Petru.

Janez
Uporabniški avatar
Mare
GE: GBL in PGD Verd
Kraj: Janezova vas-Gbl

Odgovor Napisal/-a Mare »

Tudi kolegi iz GBL,mu želimo čimhitrejše okrevanje!l Lp od Mareta (IV.IZMENA)
V službi me kličejo Ježek!
Posavec Anton
Kraj: Reševalna postaja, KC Ljubljana

Nesreča reševalca na motorju

Odgovor Napisal/-a Posavec Anton »

Pozdravljeni,

Najprej hvala vsem skupaj, da ste skupaj z nami reševalci v mislih z našim Petrom Napotnikom, ki je imel prejšnji teden nesrečo na Tržaški cesti v Ljubljani in mu želite vse najbolje. Prepričan sem, da to deluje in da on nekako čuti da ni sam v teh težkih trenutkih.
Hitel je na pomoč ljudem v stiski (prometna nesreča na AC) in zgodilo se je, da je na Tržaški cesti voznik osebnega vozila zavil pred njega ter mu tako zaprl pot. Možakar ga je spregledal - to se lahko zgodi tudi vsakemu izmed nas in zato nima smisla obtoževati kogarkoli. Prepričan sem, da mu je zelo hudo, ker zagotovo ni tega storil namerno. Seveda pa je zelo hudo, ko vidiš sodelavca in kolega hudo poškodovanega, ko nemočno leži na cesti, na postelji na oddelku za reanimacijo. Reševalni ekipi, ki mu je odhitela na pomoč, ni bilo lahko pri srcu, prav tako pa tudi ne nam ostalim, ki smo na Reševalni postaji nemo čakali na sporočilo, kaj se je zgodilo in kako je s Petrom. Njemu je bilo najtežje.
Vesel sem, da lahko napišem, da je sedaj Peter kar dobro, kljub hudim poškodbam, ki jih je dobil v tej nesreči. Redno ga obiskujemo in zdravniki pravijo, da mu je bolje ter, da lepo napreduje. Zaenkrat še mora spati, ker to koristi njegovemu zdravljenju. Zbujati naj bi ga začeli enkrat ta teden (baje že v začetku tedna). Seveda ga čaka še veliko neprijetnega v času okrevanja, ker so bile poškodbe resne. Vsi njegovi sodelavci in prijatelji upamo, da bo čimprej zopet z nami. Odlično igra harmoniko in ne bomo mu pustili predolgo pavzirati.
Še enkrat hvala, tudi v Petrovem imenu, za vso vašo skrb in dobre želje. Še naprej zanj držimo pesti!

Tone
Na koncu je vedno vse dobro!
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Tone!!!
Bomo krepko držali!!!
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Re: Nesreča reševalca na motorju

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Posavec Anton napisal/-a:Pozdravljeni,

Hitel je na pomoč ljudem v stiski (prometna nesreča na AC) in zgodilo se je, da je na Tržaški cesti voznik osebnega vozila zavil pred njega ter mu tako zaprl pot. Možakar ga je spregledal - to se lahko zgodi tudi vsakemu izmed nas in zato nima smisla obtoževati kogarkoli. Prepričan sem, da mu je zelo hudo, ker zagotovo ni tega storil namerno.
Tone
Tole je zelo lepo napisano in za nas gasilce zelo poučno. Vsi namreč preradi in preveč hitro obsojamo (žal nisem izjema). Zato naj nam bo tvoje mnenje v poduk, kako udeležence v nesrečah obravnavati strpno, saj smo navsezadnje vsi vozniki, poleg tega pa nekateri tudi vozniki intervencijskih vozil, zato smo lahko udeleženi na eni ali drugi strani.

Hvala za poučen prispevek, seveda pa bomo še naprej držali pesti za Petra v upanju, da ga harmonika ne bo predolgo čakala.

LP

Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Martina

Odgovor Napisal/-a Martina »

ojla :)

kot je napisal že mitja: bomo krepko držali pesti :!:

Lp
Vaja dela mojstra, če mojster dela vaje! :)
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Tudi jaz ne bom nikoli pozabil 13.februarja 4 ali 5 let nazaj. Gasilci dobimo poziv da gori osebno vozilo. Na kraju dogodka najdemo na bok prevržen reševalni avto. Na pločniku ležita doktor in medicinski tehnik z hudimi poškodbami. Tretji tehnik močno šepa in z skrajnimi naporu nudi pomoč ponesrečenima kolegoma. Na srečo je med "publiko" tudi medicinska sestra in s skupnimi močmi nekako oskrbimo oba in še dva udeleženca nesreče v drugem osebnem vozilu. Na pločniku ob živi meji sedi ves krvav 4 leta star otrok.
Tega ne bi rad doživel še enkrat. Bili so naši kolegi iz iste stavbe. Med njimi celo moj nečak.
Ko je prispela policija stopi k meni en policijski inšpektor (tri zvezdice) in me vpraša , kje pa hodi urgentna reševalna ekipa ?
Ja tukaj so gospod policaj, sem mu odgovoril.
Do prihoda drugega reševalnega vozila smo vsi pomagali po svojih močeh. Bila je nedelja in na terenu le eno urgentno vozilo (ponesrečeno) in dve sanitetni , ki sta bili daleč vstran na prevozu.

Reševalci so bili na nujni vožnji in hiteli pomagat moškemu z srčnimi težavami.
Vsi trije so okrevali in razen voznika vsi opravljajo svoj poklic naprej. Tako upam da bo tudi Peter ozdravel in da bo lahko delal tisto kar ga veseli.

Peter ,drži se , mi smo s tabo !!
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Marjetica
moderator
moderator
Kraj: Hotinja vas-mariborska regija

Re: Nesreča reševalca na motorju

Odgovor Napisal/-a Marjetica »

Janez Koncilija napisal/-a:
Posavec Anton napisal/-a:Pozdravljeni,
Možakar ga je spregledal - to se lahko zgodi tudi vsakemu izmed nas in zato nima smisla obtoževati kogarkoli. Prepričan sem, da mu je zelo hudo, ker zagotovo ni tega storil namerno.
Tone
Tole je zelo lepo napisano in za nas gasilce zelo poučno. Vsi namreč preradi in preveč hitro obsojamo (žal nisem izjema). Zato naj nam bo tvoje mnenje v poduk, kako udeležence v nesrečah obravnavati strpno, saj smo navsezadnje vsi vozniki,
Janez
Tega, kar sta napisala Posavec in Janez, bi se morali zavedati ne samo gasilci, ampak res vsi udeleženci v prometu. Pravijo, da nesreča ne počiva in vsakemu se lahko dogodi kaj podobnega (vsem nam, našim otrokom ...) V takih trenutkih ni nikomur lahko pri duši. Moje izkušnje so tudi takšne, da lahko vso stvar poslabšajo še novinarji, ki dogodke napihnejo ali pa nimajo dovolj informacij - vsi se trudimo za svoj zaslužek, vendar ne za vsako ceno in na škodo drugega.

Tudi jaz želim Petru čimprejšnje okrevanje.
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
Uporabniški avatar
Grega
Kraj: Bled-Aerodrom Ljubljana
Kontakt:

nesreča

Odgovor Napisal/-a Grega »

Ali je že kaj novega kako je z zdravjem ponesrečenega reševalca?

lp in čimhitrejše ukrevanje
Grega ( 040 738 525 )
Posavec Anton
Kraj: Reševalna postaja, KC Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Posavec Anton »

Pozdravljeni,

Zal nic bistveno novega, ceprav smo mislili, da ga bodo ze prejsnji teden zaceli zbujati. Nekaj bodo rekli danes - bomo videli. Ko bo kaj novega, takoj sporocim. Lep pozdrav vsem!

Tone
Na koncu je vedno vse dobro!
Uporabniški avatar
janez
dolgoprogaš

Odgovor Napisal/-a janez »

Hvala Posavcu za obvestilo. Želim si še naprej spremljati Petrovo stanje. Morda tisti, ki smo v sredinah, ki so bile nekoč eno (gasilci in reševalci v Ljubljani) še bolj občutimo skrb za kolege.

Dobro je tudi, da nas obvešča nekdo iz prve roke. Če že na forumu čvekamo vse v prek, so pa stvari, kjer je potrebno nekaj resnosti in korektnega odnosa.

Vse dobro Petru.

Janez
gwoba

Odgovor Napisal/-a gwoba »

Bil sem na KC-ju ( urgentni vhod ) ko so pripeljali " JAFOTA " z reševalnim vozilom ( Renault ). Peljali so ga V sobo za reanimacijo. Baje pa je zdaj zaenkrat vse u redu z njim in dobro okreva.
Uporabniški avatar
borči
Kraj: Postojna - Primorska
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a borči »

želim mu čim prejšnje okrevanje in da bo spet kako mlado medicinsko sestrico preganjal po KC-ju. Pero ti si car
LP iz Postojne
Borut Smrdel - Borči
070-314-320
Uporabniški avatar
andrejf
Kraj: Ljubljana (Litija)

Dobre novice

Odgovor Napisal/-a andrejf »

Kolegi sporočam vam, da sem danes že govoril s Petrom. :D Njegovo stanje se počasi a zagotovo izboljšuje kar je najbolj bistveno. Kljub vsemu pa bo potreboval našo moralno podporo še naprej, da bo njegovo okrevanje čimhitrejše in čimboljše.
Andrej
Uporabniški avatar
Mato
Kraj: Bukovica

Odgovor Napisal/-a Mato »

Čim hitrejše okrevanje mu želim tudi jaz.

Mato :wink:
Počasi da ne ustrelite (pogasite) samega sebe!! (vojak Švejk)
Odgovori