sirene bodo utihnile

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
dragom

Odgovor Napisal/-a dragom »

Odgovor "Mateju-B"
Sirene iz ReCO se bodo še v naprej aktivirale kot prej, so GE katere za sklic ne potrebujejo siren kot je GE Tržec, ker je reakcijski čas ter odzivnost GE Tržec več kot zadovoljiva. Problem pa je z vašimi sosednjimi GE, kjer bi potrebovali zraven SIJA, SITA, GSM še kakšnega "pepčka" za sklic GE. Po novi odredbi ReCO lahko uporabi za sklic GE samo sirene za GE Žetale, Tržec in Videm, vendar kot sem ti omenil bo ReCO uporabljal vse možne variante za sklic, ki so tehnično možne, "samo ne bo, telefonično skliceval GE" za potrebe intervencije. V takem slučaju se aktivira osrednja enota, potem se naj enote II. kategorije malo zamislijo kako imajo razporejene pozivnike ter dosegljivost dopoldan/popoldan.
Nisem ti moral odgovoriti prej, sem bil 24.11. v Poljčah/Begunje.

Mislim, da boš zadovoljen z odgovorom, če ne, sem navoljo. OK, LP;
Uporabniški avatar
Miha76
Kraj: Kresnice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Miha76 »

No ker je toliko govora o tem novem navodilu, a ga kdo lahko prilepi tu gor.
Drugač sem pa že zdavnaj obupal nad alarmiranjem pri nas. Pozivnikov sicer je nekaj, kar se pa sirene tiče (beri smo 1. kategorija) pa mislim da sploh ni več vredno nobene besede. Samo za info, za letošnjo društveno vajo smo se morali v podjetju kjer je sirena nameščena en teden prej začeti dogovarjat, da so jo preiskusili in določili osebo, s katero naj tisti dan kontaktiramo, da jo bo sprožil.
Bi blo bolš, da je v kraju sploh nebi bilo, se odgovorni vsaj nebi zgovarjali, da jo imamo in bi morda kaj ukrenili za to, da bi bila funkcionalna.
LP
Miha
Uporabniški avatar
Brko
Kraj: Rojstna vas Matevža Haceta

Odgovor Napisal/-a Brko »

Miha76 napisal/-a:No ker je toliko govora o tem novem navodilu, a ga kdo lahko prilepi tu gor.
Drugač sem pa že zdavnaj obupal nad alarmiranjem pri nas. Pozivnikov sicer je nekaj, kar se pa sirene tiče (beri smo 1. kategorija) pa mislim da sploh ni več vredno nobene besede. Samo za info, za letošnjo društveno vajo smo se morali v podjetju kjer je sirena nameščena en teden prej začeti dogovarjat, da so jo preiskusili in določili osebo, s katero naj tisti dan kontaktiramo, da jo bo sprožil.
Bi blo bolš, da je v kraju sploh nebi bilo, se odgovorni vsaj nebi zgovarjali, da jo imamo in bi morda kaj ukrenili za to, da bi bila funkcionalna.
Ja Miha veš to je problem v podjetjih,ki gledajo na to mačehovsko in se sprenevedajo,da pri njih se to ne more pripetiti. Stara fora saj poznam kar nekaj podjetij ,ki imajo enako mišlenje. Sam sem gasilec ,ki je v 3 kategoriji in imamo tiho alarmiranje. To pri nas ne pali sicer kar je manjših požarov ja ,ko pa rabiš več operativcev bo pa še naprej tulilo saj edino tako pridobim dovolj oprativcev.
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

No, mi smo med izbranci prvokategornikov, samo, štos je v tem, da nsimo povezani z ReCO :? .

Sedaj pospešeno treniramo golobe pismonoše, ki bodo vest iz ReCO-ja prinesle v gasilski dom, nakar bomo aktivirali ustrezen signal :lol: .

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Nataša
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a Nataša »

Janez Koncilija napisal/-a:No, mi smo med izbranci prvokategornikov, samo, štos je v tem, da nsimo povezani z ReCO :? .

Sedaj pospešeno treniramo golobe pismonoše, ki bodo vest iz ReCO-ja prinesle v gasilski dom, nakar bomo aktivirali ustrezen signal :lol: .

LP

Janez 8)
A to pomeni da pozivnike imate, vendar vas ReCO ne aktivira?
Kdor se z ognjem igra se opeči kdaj zna
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Nataša napisal/-a: A to pomeni da pozivnike imate, vendar vas ReCO ne aktivira?
Ne, ne, Bog ne daj. ReCO nas seveda aktivira preko pozivnikov, samo tule govorimo o sirenah. Gre za seznam društev nižje kategorije, v katerem smo za daljinsko aktiviranje s sireno navedeni tudi mi. Samo, povezave nimamo, ker mora to plačati lokalna skupnost, zadeva pa ni poceni.

Zato so golobi :lol:

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
david1
Kraj: Vipava

Odgovor Napisal/-a david1 »

Pri nas je občina pred dobrima dvema letoma uredila daljinski vklop vseh 4 siren....se mi zdi da je to takrat stalo nekaj čez 3 mio, z Sitepom (bivši Tegrad) pa ima sklenjeno pogodbo o vzdržrvanju sistema ...letni strošek je okrog 370.000 sit
Če si sam nepoučen,se ne lotevaj poučevanja drugih ! (ruski pregovor)
Uporabniški avatar
andrej.k
Kraj: PGD Cerklje na Gorenjskem

Odgovor Napisal/-a andrej.k »

kaj pa rabis vdrzevat? mislim, da bi lahko precej prihranili,ce bi gaslici sami pregledali sistem veckrat na leto. sigurno imate kaksnega 'stromarja' med svojimi clani....
lp andrej
PGD Cerklje na Gorenjskem <---- say no more
Uporabniški avatar
Brko
Kraj: Rojstna vas Matevža Haceta

Odgovor Napisal/-a Brko »

Hej David vi pa imate bogato občino.Za tri mio pa še 370tisoč letno bi jaz na naši zvezi sigurno uredil dober biznis.
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

andrej.k napisal/-a:mi mamo 28 pozivnikov, pa vsak cas ga bo dobila prva punca :D
lp
Porka gate vam pa Blaž zrihta zadeve kaj....

28 ulala :oops:
Uporabniški avatar
andrej.k
Kraj: PGD Cerklje na Gorenjskem

Odgovor Napisal/-a andrej.k »

LESCE2 napisal/-a:
andrej.k napisal/-a:mi mamo 28 pozivnikov, pa vsak cas ga bo dobila prva punca :D
lp
Porka gate vam pa Blaž zrihta zadeve kaj....

28 ulala :oops:

zrihta zrihta, blaz je car :D
sam mors vedet, da smo 'sami'
nam ne hodjo pomagat krancani.... razen pri tehnicnih nesrecah
PGD Cerklje na Gorenjskem <---- say no more
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Ja vem ja da ste sami...no pozdrav Blaža...ja res je car....on pa Marjan to morš sam dožvet kake pokata da kr glava peče...pa sej najbrž veš:D

Lp,Matej-lesce2
Uporabniški avatar
Miha76
Kraj: Kresnice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Miha76 »

Jaz sem si včeraj končno lahko ogledal ta dopis, ker je prišel iz gasilske zveze in moram rečt, da lahko samo ploskam, kar se tiče našega društva. Kot sem že napisal je v našem kraju sirena nameščena na edinem podjetju v kraju, ki pa je že dalj časa v bolj ali manj klavrnem stanju in tako tudi tam nameščena sirena.
Po večkratnih opozorilih na naši GZ, da v našem kraju ni sirene, s katero bi lahko alarmirali naše društvo in njihovih odgovorih, da vendar imamo sireno v kraju, sem s tem navodilom dočakal resnico. Našega društva ni na seznamu, pa čeprav smo prva kategorija, so pa vsa ostala društva v občini, razen osrednjega, ki je IV. kategorija. Iz tega sklepam, da je s tem navodilom tudi uradno naša sirena razglašena za neuporabno.
LP
Miha
StankoG
Kraj: Šaleška dolina

Odgovor Napisal/-a StankoG »

Če je sirena namenjena alarmiranju celotnega kraja in ne samo podjetja jo pa prestavite drugam na boljšo lokacijo.

LP
Stanko
je Bolfenk dol zgorel

sirene

Odgovor Napisal/-a je Bolfenk dol zgorel »

Nevem zakaj imamo GZS, da nam uprava preko občin predpisuje nekaj za kar neve GZS še manj pa GZ in OGP.
Na deželi, na traktorju ko orjem ali preganjam živino je težko nositi pozivnik, zadnjič ko sem lovil kravo, ki je ušla sem zgubil osebni javljalnik.Poštenega najditelja prosim da ne hodi namesto mene na požare in mi ga naj vrne.
Tudi pri nas ne tuli več in sem sedaj operativno neaktiven.
Odgovori