poklicno gasilstvo
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
No Šumadinac kaj pa potem pomeni strojni tehnik kot V. stopnjo izobrazbe - mogoče skrajšan program III. stopnja
Kolikor pa sem seznanjen, je pa v gasilskih vrstah večina strojnikov in električarjev, za gimnazijskega maturanta pa še nisem slišal, da bi bil v njihovih vrstah.
Kolikor pa sem seznanjen, je pa v gasilskih vrstah večina strojnikov in električarjev, za gimnazijskega maturanta pa še nisem slišal, da bi bil v njihovih vrstah.
Gobc me je zmer tepu!
Bivši član povžarske konjenice
No saj sem napisal z rezervo,...boštjančk napisal/-a:No Šumadinac kaj pa potem pomeni strojni tehnik kot V. stopnjo izobrazbe - mogoče skrajšan program III. stopnja![]()
![]()
![]()
![]()
Je pa res, da zdaj ko si me spomnil, sem se šele zavedal, da sploh ni redek poklic, samo res mi ni prišlo 100% na misel!!
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Ni bil moj namen sprožat polemike o srednješolskih programih, ker tako ali tako ne bi prišli nikamor. Še v vsaki firmi, v kateri sem delal preko študentskega servisa, so mi rekli da sem piflar in me malo postrani gledali, kot da ne znam naredit ničesar, potem ko sem jim povedal, da sem gimnazijec. Dejstvo je, da te v nobeni srednji šoli ne naučijo kaj dosti konkretnega, tako da moraš sam malo migat.
Kar me zanima, pa je: Na koliko časa in kje poklicne gasilske enote objavljajo razpise za nove gasilske kadre?
Kar me zanima, pa je: Na koliko časa in kje poklicne gasilske enote objavljajo razpise za nove gasilske kadre?
Sicer nisem iz vrst poklicnih gasilcev, vendar jih objavljajo po potrebi; enkrat letno za število kandidatov ki jih potrebujejo, razpis pa je objavljen v časopisu DELO in verjetno še kje - tako velja vsaj za GB Lj.
Za ostale enote pa ne bi vedel, se pa obrni na poklicne kolege, ki so člani tega foruma, če ti sami prej ne odgovorijo
Za ostale enote pa ne bi vedel, se pa obrni na poklicne kolege, ki so člani tega foruma, če ti sami prej ne odgovorijo
Gobc me je zmer tepu!
Nadzorniku - nadzoruj, vendar pravilno.
Združenje poklicnih gasilcev Slovenije je nepooblaščeno uporabilo osebne podatke enega od kandidatov, ki je kandidiral za zaposlitev v JZ Gasilska brigada Ljubljana. Kako je prišlo do nepooblaščene uporabe osebnih podatkov naj se pozanima inšpektor za varovanje osebnih podatkov.
Vsi kandidati, ki so se usposobili in pridobili naziv - poklic poklicni gasilec v ICZR, so imeli IV. stopnjo izobrazbe. To pa ne pomeni triletno temveč ustrezno srednjo šolo. Za vaskega (dosedaj so bili trije) je Ministrstvo za šolstvo izdalo mnenje, da njihova izobrazba ustreza IV. stopnji.
Zanima me pa dragi NADZORNIK od kod tebi tako točni podatki. Vse kaže, da zadeva pušča na vsej črti.
LP
Janez
Združenje poklicnih gasilcev Slovenije je nepooblaščeno uporabilo osebne podatke enega od kandidatov, ki je kandidiral za zaposlitev v JZ Gasilska brigada Ljubljana. Kako je prišlo do nepooblaščene uporabe osebnih podatkov naj se pozanima inšpektor za varovanje osebnih podatkov.
Vsi kandidati, ki so se usposobili in pridobili naziv - poklic poklicni gasilec v ICZR, so imeli IV. stopnjo izobrazbe. To pa ne pomeni triletno temveč ustrezno srednjo šolo. Za vaskega (dosedaj so bili trije) je Ministrstvo za šolstvo izdalo mnenje, da njihova izobrazba ustreza IV. stopnji.
Zanima me pa dragi NADZORNIK od kod tebi tako točni podatki. Vse kaže, da zadeva pušča na vsej črti.
LP
Janez
- gobi
- Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
- Kontakt:
V zadnjem času sem prebrav tri razspise za PGE-je in v vseh je bil pogoj V. stopnja izobrazbe tehnična ali kemijska smer. Jaz osebno sem tudi tudi za zdravstvene tehnike
Se pa dobijo taki ki zaposlijo ekonomiste
Šteje pa tudi (prednosti) oddaljenost od centra,izpit za vožnjo tovornjaka, občina in 'gasilsko znanje'.
In VIP seveda
Se pa dobijo taki ki zaposlijo ekonomiste
Šteje pa tudi (prednosti) oddaljenost od centra,izpit za vožnjo tovornjaka, občina in 'gasilsko znanje'.
In VIP seveda
Ha...pa smo tam, kjer ni muh! Poglej gobi- ZDRAVSTVENI TEHNIK (oz. sodobnejše tehnik zdravstvene nege)-jaz gledam poklic tehniške smeri! Že samo zaradi naziva, če zaradi drugega ne. Res, da ne učijo, kako deluje motor ali pa kako se ga sestavi,razstavi - pa učijo(oz. TZNji znajo) uporabiti več drugačnih tehnik!gobi napisal/-a: Jaz osebno sem tudi tudi za zdravstvene tehnike![]()
Se pa dobijo taki ki zaposlijo ekonomiste![]()
Sam osebno sem mnenja, da sta to poklica, ki sta sorodna-en je malo bolj "čist", biti gasilec-pomeni večkrat biti tudi umazan--ampak mislim, da sta ta izobrazba in poklic zelo dobro združljiva!
PS: ne vem pa kakšna je situacija v PGEjih, koliko, če so tudi TZNji, je zaposlenih!
LP pa srečno
Šumadinac
Šumadinac, glede čistosti poklica ne bi ravno razpravljala, lahko pa ti povem, da če si pobruhan; kar ni malokrat, to vsekekor ni čisto
Še vedno bolje biti umazan od dima kot krvi
in bruhanja
Sicer se pa meni za volanom to ne dogaja
Glede poklica TZN - tehnik zdravstvene nege; pa mislim, da bi ta naziv z lahkoto preimenovali v TEHNIK ZA BRISANJE POSRANIH RITI, NOŠENJE KAHLE, PREOBLAČENJE POSTELJ ...
Torej, moje mišlenje je, da bi lahko zaposlili kakšnega ZT oz TZN, vendar pod pogojem, da bi imel vsaj 2-3 leta delovnih izkušenj v NRV-ju.
Sicer se pa meni za volanom to ne dogaja
Glede poklica TZN - tehnik zdravstvene nege; pa mislim, da bi ta naziv z lahkoto preimenovali v TEHNIK ZA BRISANJE POSRANIH RITI, NOŠENJE KAHLE, PREOBLAČENJE POSTELJ ...
Torej, moje mišlenje je, da bi lahko zaposlili kakšnega ZT oz TZN, vendar pod pogojem, da bi imel vsaj 2-3 leta delovnih izkušenj v NRV-ju.
Gobc me je zmer tepu!
to je absolutno res, da bi šele po nekaj izkušnjah zaposlili tako osebo, ampak hotel sem reč, da bi bil jaz osebno prej zato, da GB zaposli TZNja kot pa ekon.tehnika naprimer!!
Kar se tiče izjave o TZNju, ravno ni primerno napisana, žal pa moram povedat, da je resnična do neke mere. Na srednji šoli itak na praksi, te imajo pač le za te "posle," ki si jih povedal boštjančk, ampak tako je to. Že nekajkrat, tudi na forumu reševalcev, sem izjavil, da ti v sr.zdr.šoli, ne dajo prav veliko znanja na področju NMPja, oz. niti ne veliko na področju PPja, je pa res, da brez tega ali višjega naziva ne moreš v NRV delat. Kar pač pomeni, da če bi bil rad reševalec-zdr. tehnik pač moraš to dati skozi in pretrpeti vse hude momente, se pa tudi strinjam z izjavo, da so marsikdaj tudi reševalci "umazani"--malo nerodno sem se izrazil!!
LP iz zasneženega Logatca
PS:Malo sem zašel iz teme, se opravičujem!!!
Kar se tiče izjave o TZNju, ravno ni primerno napisana, žal pa moram povedat, da je resnična do neke mere. Na srednji šoli itak na praksi, te imajo pač le za te "posle," ki si jih povedal boštjančk, ampak tako je to. Že nekajkrat, tudi na forumu reševalcev, sem izjavil, da ti v sr.zdr.šoli, ne dajo prav veliko znanja na področju NMPja, oz. niti ne veliko na področju PPja, je pa res, da brez tega ali višjega naziva ne moreš v NRV delat. Kar pač pomeni, da če bi bil rad reševalec-zdr. tehnik pač moraš to dati skozi in pretrpeti vse hude momente, se pa tudi strinjam z izjavo, da so marsikdaj tudi reševalci "umazani"--malo nerodno sem se izrazil!!
LP iz zasneženega Logatca
PS:Malo sem zašel iz teme, se opravičujem!!!
Šumadinac
- MarkoSimšič
- Kraj: Planina