Jaz sem že sodeloval v taki vaji in sicer v Apačah na Dravskem polju.
Moje mnenje je da pri taki vaji več odneseš kot pri trodelcu, vsaj kaj se izurjenosti za intervencije tiče. Vaja poteka takole: start vaje je iz gasilskega vozila, orodje je v naprej pripravljeno zraven vozila in potem je potrebno v čim krajšem času podreti tarčo. Odvzem vode iz hidranta (od hidranta do motorke tlačna cev). Mislim da je nekak tak je že par let minilo od tega ko sem bil.
Ni bogat tisti ki ima, ampak je bogat tisti ki da!
Vsega ne morem vedeti, toda o vsem nas lahko poučijo.
Ne matej to ni ta vaja to je druga popolnoma trodelni napad kot šolska vaja vendar se dela z vodo, pravila so druga brez ključev, govorjenja odvzem vode je iz bazena, važno je čimprej podret tarče.
No takšno vajo kot jo mi delamo predvsem v spodnji savinsjki dolini mečemo od 17 - 20 sekund ena B cev, 20 - 24 sekund dve B cevi. To je hitra mokra vaja brez pravil.
No, tako vajo imamo v našem sektorju vsako leto. Ravno čez dva tedna pripravljamo sektorsko tekmovanje z hitro mokro vajo brez pravil.
Edino časi so pri nas nekako bolj skromni. Pol pa še čakamo, da pumpa porine vodo do konca in se vse skupaj lepo zavleče. V naših koncih žal še imamo visokozmogljivih črpalk ampak upamo na boljše v kratkem.
A še obstaja kak drug link do unega filmčka, ker zgornji ne deluje več. Me prav zanima kako to zgleda durgod.