Ena velika...prekle** lumparija je tole. Tudi sam sem bil prisoten na rekreaciji pri kateri je prišlo do omenjene poškodbe. Naslednji dan pa sem izvedel vse to kar je Bine že tukaj napisal. Takemu pomaga le eno in tisto orng in direkt po "lubenici"!!!
Tud sam sem mnenja, da mora kolega zadevo pravno prijeti in mogoče res dati tudi v kakšen časopis...Vsekakor je treba zagnat cirkus pa človeka stožit, če se ga le da. Definitivno mu pa pripada odpravnina...ker kot vem baje tudi te ne bo dobil.
Bine, tole je res svinjarija, kar se dogaja, vendar je na žalost to slika marsikaterega slovenca, ki vsak dan na tak način ostane brez dela.
Za to zadevo sem se pozanimal pri našem sindikalistu, ki je pogledal odločbo. Nekej stvari lahko pa vseeno doseže in sicer,, če je v sindikatu, lahko sindikat naslovi na direktorja in upravo d.o.o.-ja personalno pismo o podrobni obrazložitvi odpusta in ukinitvi delovnega mesta. To je delodajalec obvezan storiti. Ko bo dobil obrazložitev, sej v njej ponavadi vedno najdejo stvari za nadaljnjo tožbo, ki pa jo mora seveda peljati skupaj z odvetnikom. Potem je upravičen do letošnjega regresa in do odpravnine, zato se mora nujno boriti, saj mu pripada po zakonu. Če se bo hotel sam malo pozanimat se nega tičejo zakon o delovnih razmerjih, zakon o gospodarskih družbah o sindikatih oz,. sindikalni dejavnosti.
Moja ideja je tudi,da če na GZS ni odvetnika, potem ga organizirajmo znotraj GZOR (podpiše se pogodba), pa ga mamo še za druge stvari, sej kokr je vidt ga v gasilstvu vedno bolj potrebujemo, stvar se namreč približuje mojemu poklicu, kjer se mi zaposelni ves čas obračamo na odvetniško pomoč
Za tvojega prijatelja, pa me pokliči, če potrebuje dobrega odvetnika, ga bomo zrihtal po ugodni ceni in to tacga, ki mu ni kos vsako podjetje.
bine telefonski pogovor pri katerem sta samo poslušala in tudi slišala izjavo delodajalca ti nič ne koristi prav tako ti ne bi koristilo če bi ga posnel ker vse to ti na sodišču in ne pomaga ampak te samo zatolčejo. kaj svetujem če ima pogodbo naj i jo še enkrat podrobneje prebere kakšne so njegove pravice in skupaj z odvetnikom in inšpekcijo lahko pridobite le poravnavo službo pa bo moral žal poiskati drugje če noče imeti pri delodajalcu manjšo plačo če je izkoristil njegovo šibkost da ga je odpustil to ni nič drugega kot to da je treba tega delodajalca umakniti na kakšen drug položaj. vendar bodi pozoren kaj bi s tem lahko naredil tudi oastalim ki so zaposleni!!!!!!!
Pozdravljeni!
Mene pa zanima kako se je ta zadeva odvijala naprej kajti zadnji članek je bil objavljen aprila2005.
Zanima me ali ima še ta naš gasilec službo ali je res ostal brez nje.
Vesel bi bil podatkov
ANDY
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."
Zadeva se je odvila po sledečem zaporedju. Po vrnitvi našega gasilca nazaj na delovno mesto po bolniškem staležu je delodajalec ukinil delovno mesto na katerem je bil zaposlen naš gasilec. Za razlog je navedel, da zaradi reorganizacije podjetja ukinja njegovo delovno mesto. To se je zgodilo v mesecu maju letošnjega leta, v mesecu juniju pa mu je po "reorganizaciji" v podjetju prenehalo delovno razmerje v službi. Tako da lahko povem samo še to, da je gasilec ostal brez službe.
Verjetno pa ste opazili, da je delodajalec za prekinitev rednega delovnega razmerja navedel pač čisto druge razloge.
Tako da na kratko, ne mi z raznimi zakoni in ne vem kakšnimi zaščitami prostovoljnih gasilcev!
Včeraj je bila v Linhartovi dvorani v Radovljici proslava oz. slavnostna akademija ob 50 letnici GZ Gorenjske. Slavnostni govornik je bil minister za obrambo Karel Erjavec, ki se je v svojem govoru dotaknil tudi novega zakona o gasilstvu. Povedal je, da so po njegovem mnenju opozorila glede statusa med gasilci in delodajalci zgolj preventivne narave in da na MORSu še niso prejeli nobene prijave... In, če bi jo dobil, bi po njegovih besedah seveda primerno ukrepali.