VOZILA ali OPREMA

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

Oskar napisal/-a:Vozila ali oprema ? to je sedaj vprašanje?
Jaz pravim oboje, vendar po realnih potrebah.
"drobiž" (poveljniška vozila, kombiji, vozila za gozdne požare v tistih sredinah kjer gozda sploh nimajo itd...) Potem velike citerne namesto majnših in zmoglivejših kombiniranih vozil itd..
Je pa nekaj res. Ko pride v občino dobro in primerno vozilo, pa v enoti in v vozilu ni ustrezne opreme zanj in za gasilce, župan lažje odveže mošnjiček.
Ne pozabit na razna vozila za prevoz mladine, pa vozila za zveze, in še bi se našlo, pa tudi draga oprema ki jo PGD ne potrebuje bi spadala sem.

LP
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Uporabniški avatar
rikli
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a rikli »

Prav v tem času se tudi naše društvo ( 2 kat. ) sooča s podobno situacijo glede nabave vozila . Kupiti vozili za 40 mio. GVC 16/25 za katerega moramo še prej prizidati garažo ali kupiti GV2 , ki je za polovico cenejše.
Osredja enota je 4 kat. in je oddaljena samo 5 min. Po sistemu alarmiranja je tako vedno prva aktivirana ostali samo po potrebi. Vedno znova se mi postavlja vprašanje kako se odločiti. Z denarjem pa itak tako vemo kako je. Prosil bi vas, da mi pomagate z nasveti ali izkušnjami, ki jih imate po društvih. Napišite svoja mnenja ter se opredelite za vozilo.
z glavo na zabavo
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Ne poznam tvojega društva , vendar jaz bi nabavil cisterno ali kot se moderno napiše GVC 16/40 in jo dobro opremil za izvajanje gašenja za skupino 1+2 , potem pa še kak kombi za prevoz ljudi in polna kapa.
Nato pa bi vlagal v osebno opremo in izobraževanje !¨Preprosto in učinkovito !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
čupa
Kraj: PGD Bled-Rečica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a čupa »

rikli napisal/-a:Kupiti vozili za 40 mio. GVC 16/25 za katerega moramo še prej prizidati garažo ali kupiti GV2 , ki je za polovico cenejše.
Osredja enota je 4 kat. in je oddaljena samo 5 min. Po sistemu alarmiranja je tako vedno prva aktivirana ostali samo po potrebi. Vedno znova se mi postavlja vprašanje kako se odločiti. Z denarjem pa itak tako vemo kako je. Prosil bi vas, da mi pomagate z nasveti ali izkušnjami, ki jih imate po društvih. Napišite svoja mnenja ter se opredelite za vozilo.
rikli v naso garazo niti spodobnega GV2 ne spravimo kaj sele GVC!
Zadje case res ne vem vec zakaj so napisane tipizacije in kategorizacije itd...
in zakaj se jih ne uposteva?
Osrednja enota PGD Bled pet minut stran ima samo eno vozilo namenjeno za gasenje GVC 24/90 tako, da se ne prevec zanasat na njih. Tudi oni imajo zelo velike probleme v drustvu! Je pa tako, da v vsakem primeru rabimo prizidek ne pozabi na mladino!!!
Upam, da nisi res mislil GV2 ampak GVV2!!!
kadar gori nas ni(-:
http://www.pgd-bledrecica.org
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

čupa napisal/-a:...ima samo eno vozilo namenjeno za gasenje GVC 24/90...
A res ali si se zatipkal?

LP, R. :wink:
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Ta je še predtipizacijski. 8)
Uporabniški avatar
čupa
Kontakt:

THV, GVP, GVM, GVC 24/90 izpravno!
ALK nima A testa potebna popravila!
GVC 16/25 gre v zgodovino!
Če se motim naj me kdo od Blejcev popravi!
kadar gori nas ni(-:
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

čupa napisal/-a: GVP,
Kakšno vozilo si s tem mislil :?:
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
TAM

Vozni park

Odgovor Napisal/-a TAM »

Vozni park PGD BLED

- GVM Fiat Ducato 2.8JTD L2000
- HTV M. Pajero 2.5 TDI L1995
- TV1 Tam 110 L1982
- GVC 16/22 Tam 5500 L 1967, pretok 1600l/min, 2200 litrov vode v vozilu
- GVC 24/90 Tam 260 L1989, pretok 2400l/min, 9000 litrov vode v vozilu
- ALK 30/32 Tam 190 L1986, (trenutno brez a-testa, vendar gre naslednji teden na servis in bo v roku 2-3 tednov izpravna
- prikolica Nev snov L2000
- prikolica S250
- prikolica z orodjem za tekmovanje

LP,

tam 5500
Uporabniški avatar
rikli

Prav na nikogar ne pozabljam pa vseno hvala za opombo. :!: Težave so povsod. Vem ,da jih imajo tudi na Bledu. Kakor pa so nas obvestili na sestanku predsednikov in poveljnikov GZ Bled so v občini zmanjšali sredstva za požarno varnost čeprav bi le te morali povečati, :x zato pa imajo sedaj težave na Bledu. :evil: :evil: Potrebujejo nov GVC ampak na Občini Bled za take stvari nimajo denarja ali pa so mnenja, :idea: da ga pač ne potrebujejo. :D
z glavo na zabavo
gasilec

Odgovor Napisal/-a gasilec »

Moje mnenje je, da mora biti vozilo in oprema prisotna v vsakem PGD in to v zadostnih količinah in kvaliteti. Moram rečti, da pri nas vozilo je (GV-V1), mogoče bi nam prav prišeu še GVM, oprema pa se bo mislim da tudi s časom nabavila, saj je po moje kar se zaščitnih sredstev tiče kar pomanjkljivo tako od zaščitnih oblek, rokavic, podkap, obutve itd. upam pa da se bo v prihodnje to izboljšalo, vsaj kar se tiče operatvnega plana je to v načrtu, tako da upanje ostaja.

Kar se teme tiče mislim da je kar prava, saj bomo tako lahko pokomentirali glede zaščite in opreme društev, ki pa je v društvih po moje še kar primanjkuje.
Ne zatiskajmo si oči z posredovanjem osrednjih enot, tudi manjša društva morajo delovati in imeti zadostno zaščito, kajti osrednje enote so lahko tudi na delu drugje in tako moramo posredovati mi kot samostojni oz. z sodelovanjem sosednjih prav tako manjših enot in takrat moramo biti zaščiteni in z primernimi vozili kakor zadostnimi količinami vode.

LP
tam

Odgovor Napisal/-a tam »

Bled ima v planu zamenjati 40 let star 16/22 z GVC 16/24, kabina 1+2. Vozilo naJ bi bilo čim manjše zaradi ozkih ulic in s tem primerno tudi za manjše požare (kontejnerji, avti, smetnjaki, dimniki, ...) , vendar z vso potrebno opremo,s tem pa bi bile tudi boljše manevrirne sposobnosti vozila z nosilnostjo, ki naj bi imel nosilnost od 9 do 12 ton in medosno okoli 3metre.
matej2

Odgovor Napisal/-a matej2 »

Moje mnenje je, da mora biti vozilo in oprema prisotna v vsakem PGD in to v zadostnih količinah in kvaliteti.
Ne zatiskajmo si oči z posredovanjem osrednjih enot, tudi manjša društva morajo delovati in imeti zadostno zaščito, kajti osrednje enote so lahko tudi na delu drugje in tako moramo posredovati mi kot samostojni oz. z sodelovanjem sosednjih prav tako manjših enot in takrat moramo biti zaščiteni in z primernimi vozili kakor zadostnimi količinami vode.
Dokler časa bo vsako od "1400" društev tako razmišljalo bo slovensko gasilstvo tam kot je. Vsaka enota pač velikih vozil ter večje zaloge vode ne potrebuje, saj je to samo finančno breme za občine.
Moje mnenje je tako da bi se morala nova vozila kupovati za osrednje enote, rabljeno pa prenesti v lokalno enoto. Tako bi bila operativno najbolj obremenjena vozila nova, po tistih nekaj letih (1-5) uporabe v osrednji enoti pa vozilo ni še prav nič iztrošeno tako da je za lokalno enoto še zelo uporabno.
Saj je po mojem mnenju nesmiselno za lokalno enoto katera ima letno do 10 int. kupovati vozilo za 30 - 40 mio.

Pač moje skromno mnenje.
Uporabniški avatar
čupa
Kontakt:

matej2 napisal/-a:
Moje mnenje je, da mora biti vozilo in oprema prisotna v vsakem PGD in to v zadostnih količinah in kvaliteti.
Dokler časa bo vsako od "1400" društev tako razmišljalo bo slovensko gasilstvo tam kot je. Vsaka enota pač velikih vozil ter večje zaloge vode ne potrebuje, saj je to samo finančno breme za občine.
Moje mnenje je tako da bi se morala nova vozila kupovati za osrednje enote, rabljeno pa prenesti v lokalno enoto. Tako bi bila operativno najbolj obremenjena vozila nova, po tistih nekaj letih (1-5) uporabe v osrednji enoti pa vozilo ni še prav nič iztrošeno tako da je za lokalno enoto še zelo uporabno.
Saj je po mojem mnenju nesmiselno za lokalno enoto katera ima letno do 10 int. kupovati vozilo za 30 - 40 mio.

Pač moje skromno mnenje.
Se podpisem pod vse tole!
kadar gori nas ni(-:
Uporabniški avatar
rikli

Končno nekdo razmišlja z zgornjo glavo.
z glavo na zabavo
Odgovori