Vem, da so reševalci v LJ prisegali na gume Sava eskimo S2, katere pa so to sedaj?anexate napisal/-a:...novi model se pa ustavi že na manjšem klančku, pa čeprav imamo kao najboljše gume ...
GVM VW Transporter ali Renault Trafic
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Pri nas imamo GVM synchrota 2.5 ( sicer ne novega ) in se neprimerno boljše obnese na vseh podlagah kot dvokolesno gnani kombiji. Zelo veliko sem vozil tudi Trafica, ki ima izredne vozne lastnosti ( dCi 100 ) in je tudi zelo udoben, neprimerno bolj kot prejšnji model Transporterja, vsaj za šoferja. Na gladkem pa je stvar malo drugačna. Naš transporter pride ven tudi tam, kjer drugi zdrsujejo. Trafic ali Vito bosta recimo že na manjšem razmočenem brežičku obstala. Da ne govorimo o speljevanju na zasneženem klancu.
Res ne vem zakaj Transporter 4x4 ne bi mogel biti tipiziran got GVM.
Res ne vem zakaj Transporter 4x4 ne bi mogel biti tipiziran got GVM.
- Uroš Lenarčič
- Kraj: PGD Slape-Polje
Opel
En lep pozdrav vsem skupaj. Po dolgem času se spet oglašam.
No, kar se tiče vozil GVM, smo se tudi pri nas v društvu odločili za zamenjavo 16 let starega GVM Citroën C25D. Sprva je bil najbolj ogledan Renault Traffic, a smo se na koncu odločili za Opel Vivaro 1.9 CDTi (100 KM), ki pa je, kot najbrž že veste "kopija" prej omenjenega Renaulta, a nas bo vseeno prišel 400.000 SIT manj, kot bi nas Renault.
Kolegi iz sosednje enote Zadobrova pa so se odločili za VW transporterja (ne vem, če za 4×4), a so morali dati vozilo prvo dodatno ojačati zadaj, saj je nosilnost bolj slaba.
No, kar se tiče vozil GVM, smo se tudi pri nas v društvu odločili za zamenjavo 16 let starega GVM Citroën C25D. Sprva je bil najbolj ogledan Renault Traffic, a smo se na koncu odločili za Opel Vivaro 1.9 CDTi (100 KM), ki pa je, kot najbrž že veste "kopija" prej omenjenega Renaulta, a nas bo vseeno prišel 400.000 SIT manj, kot bi nas Renault.
Kolegi iz sosednje enote Zadobrova pa so se odločili za VW transporterja (ne vem, če za 4×4), a so morali dati vozilo prvo dodatno ojačati zadaj, saj je nosilnost bolj slaba.
Re:
Imel sem priložnost in sem vozil, sicer je bilo to že lani. Bila sta to novi Renault Master in pa pet let star VW LT, ki sicer v tej temi še ni bil omenjen je pa podvozje dovoljeno za GVM-1. Vozili sem vozil prazni in pa polno obremenjeni (rajši več) in moram reči, da mi je bil VW v obeh primerih nekako bolj ... .

Stati inu obstati. /Trubar/
- Uroš Lenarčič
Tudi jaz sem bil vedno zadovoljen z vožnjo Masterja - potniki pa ne tako zelo. Ko nas je bilo v avtu 9 ter za nami prikolica z rafti, se je na daljših relacijah (2-3 ure vožnje ali več) dogajalo, da je potnikom postalo slabo - posledica "tovornjakarskega" vzmetenja zadnje preme ter tega, da sta druga in tretja klop nameščeni nižje od prve ter s tem onemogočen pogled potnikov skozi vetrobransko steklo.Uroš Lenarčič napisal/-a:R. Master je super izbira! Saj je prostoren in tudi kar robusten kombi.
Pa LP, R.
- Uroš Lenarčič
Zanimivo Rafter.....no ja, za kakšne daljše "toure" mislim, da veliko kombijev sploh ni tako udobnih, pa naj bo to Master, Jumper, Sprinter ali VW, razen če so namenjeni za to (t.j. t.i. mini-bus izvedbe). Ampak kot GVM se mi pa Master zelo dopade, tudi pri nas smo pomislili nanj, a smo se odločili za Opel Vivaro, saj je Master kar precej dražji in tudi malce težav bi z njim imeli pri spravilu v garažo.
LP, Uroš
LP, Uroš
Cogito, ergo sum.