Požar barake pod Skalco

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
fenix4
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a fenix4 »

Stendlar...skor nikol se ne zgodi, da bi GVC izvozila samo z 2 gasilcema...še na požar zabojnika ne....mogoče je res vsa stvar v tem, da pri nas se ponadva zbere v parih minutah precej gasilcev, neglede na čas, se prav, d tud ni potrebe, da bi kdaj izvozili z nepopolno posadko. Sej ne rečem, ste mel pač mal sreče, da je šlo za manjši objekt, ampak zanima me, kaj naredite, če mate javljeno, da gori stanovanjska hiša.....a pol tud izvozita samo dva? kaj če je potreben takojšnji notranji napad? pa ne boš rekel, da gre en sam notr pol???

pa brez zamere

lp
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

Stendlar, tudi sam mislim, da tale tvoj post ni bil ravno na mestu, ker sem mnenja, da raje izvozimo minuto kasneje, kot pa da kdo od posadke ni opremljen oz. posadka ni "popolna"-ne rečem, da pri nas čakamo, se nas v GVV-1 nabaše 8+1, ampak vsaj 1+4, v GVC 16/25 prav tako, v GVC pa obvezno 1+2, sploh če je prvi, ki izvozi...

To, da MORATE izvoziti pod 5 minutami...kaj ti pa to pomaga če pride na kraj požara samo en ali pa 2?? Mislim, da še noben ni kakorkoli odgovarjal če ni izvozil pod 5 minutami.

LP pa srečno
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Še pred leti je vozil gasilski vlak (konvoj) z posadko v vozilih 1+5 ali 1+8. Danes vozijo reaktivci z posadko 1+1, 1+2, 1+3, 1+4, 1+5. Pa tistih prvih ni ravno malo. Primerjava mislim da ni smiselna. Odločitev je vaša.
Darko
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

Stendlar zapomni si, da je sirena še zmeraj zakon, sploh v društvih nižjih kategorij.
BAČO seveda je najprej alarmiranje z pozivniki, nato krovna sirena v nižjih kategorijah.
Sistem SMS - ov naj bi bil vmes med pozivniki in sireno.

Seveda ne moram reč kako so izvedli alarmiranje v dveh PGD - jih. :?
Gost (Bohinc) s teboj ne bom debatiral, ker se nisi registriral, pa tudi ne vem, če si bil tam. :evil:
Stendlar...skor nikol se ne zgodi, da bi GVC izvozila samo z 2 gasilcema...
Fenix 4 svaka intervencija je drugačna ko zveš, da je brunarica že v ognju in imaš 3 gasilce od tega 2 voznika, takrat je odločitev od vodje kaj stori.
Še zmeraj je bolje, da gresta 2 kot 3 potem pa ne bo voznika za drugo vozilo.
Drugače pa sem mogoče sam zatajil, ker imamo sistem SMS - ov, ki jih nisem poslal. :?
V notranji napad gresta vedno 2 ali 3 gasilci z IDA. :twisted:

Šumadinc s tem da smo izvozili z GVC 24/50 2 gasilca in ne čakala še 5 minut, enako so storili z GVC 16/30 smo rešili in pogasili od zunaj barako.
Drugače če bi čakali, potem bi prišli ko bi že vse zgorelo in nebi imeli več česa gasit. :)

Darko ti razmišljaš pravilno oz si predstavljaš situacijo. :D

Drugače se sploh ne bom več oziral za pripombami in bom odgovoril samo tistim, ki vejo o čem je sploh šlo. :evil: :evil: :evil:

V službi ljudstva na pomoč! :lol: 8) :lol:
Uporabniški avatar
fenix4

bravo Šumadinac, se popolnoma strinjam s tabo. res je, d je vsaka intervencija specifična, ampak mislm, da si gasilci nebi smeli privoščiti, da bi prišli na intervencijo za premajhnim moštvom.....pa ne mi govort, da ste se zanašal na pomoč ki bo še prišla....kaj pa, če te pomoči zaradi takega ali drugačnega vzroka nebi bilo? kaj ti pomagajo 2 ali pa trije avtomobili na intervenciji, če pa nimaš zadosti ljudi, da bi opremo iz enega avtomobila popolnoma izkoristili? sicer bi se pa na tvojem mestu raje vprašal ,kako imate organizirano enoto, če se vas ob 17.30 zbere samo 5? pa pustimo zdej tvoje smsje......mislim, da je bolj zaskrbljujoče to, kot pa da za vsako ceno lovite tistih 5 minut za izvoz?
Marky

Odgovor Napisal/-a Marky »

stendlar napisal/-a: Drugače pa naši gasilci pridejo v dom in če vidijo oba kamiona od zadaj, so na žalost prepozni.
Tole pa meni ni jasno! Zakaj? Ali nimajo vstopa v gasilski dom, da bi se opremili in zatem z osebnim vozilom odšli za vami. Ker res ne vidim problema, da se brez intervencijskega vozila pripelješ iz Boh. Bistrice do jezera. Glede na to, da ni ravno ogromno prometa, se kljub vožnji po predpisih da priti kakšno minuto za kamioni. V tem primeru sicer (na srečo) to ni bilo potrebno, vendar če bi gorel npr. hotel ob jezeru bi kaj, vaši fantje v Boh. Bistrici čakali na prevoz ali kaj? Nikogar ne napadam, samo res se mi zdi čudno! :?:
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Da razčistimo nekaj.

Štendlar je opisal svojo intervencijo tako kot se je zgodila. Z vsemi dobrimi odločitvami in kiksi. Realno in fer. Za moje pojme bo fant še daleč prišel. Dela napake (kdo jih ne) in se jih upa tudi javno izpostavit. Vsak, ki o gasileriji in taktiki vsaj malo ve se ne bo oglašal in vse poprek komentiral vsak kiks. Za napake ve Štendlar sam, ve Milan Dubravac, ve Oskar, MetodG, ve Darko in še stotine drugih forumovcev. Vendar hec. Nihče od njih jih ne komentira in ga vleče brez veze po zobeh.
Fantje, kako bi pa vi naredili, če tisti treuntek ni moštva? Ko boste kdaj v vlogi poveljnika boste videli, kako je ko zapiska pozivnik. Ali se bo dovlj 'pravih' ljudi odzvalo? Kaj se vse lahko gre narobe? 1000 strašnih ali bo ...
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Slavko Draksler
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a Slavko Draksler »

(Drugače sem upošteval pri naslednjem požaru in sem aktiviral še 2 PGD -ja, eno Pgd se je strinjalo ker je sosed požarnega načrta, drugo pa je bilo zelo jezno in agresivno. Tako, da če bom potreboval pomoč bom aktiviral samo 1 PGD al pa jih bom spet slišal. )

Zgornje stavke je napisal Stendlar v eni drugi temi

Ne oglašam se rad na forumu, rad pa preberem novice oz. poročila o dogodkih, ki se zgodijo. Ampak, bolj ko berem, bolj se mi zdi, da je pri vas v Bohinju kar veliko stvari narobe, ki pa bi jih morali sami rešiti, ne pa da utrujaš druge, ki nimamo nič z vami. Ne vem, a nimate sestankov poveljstva v društvu, ali nimate sestankov poveljstva GZ oz. OGZ, ali karkoli že imate tam. Mislim, da je to stvar teh sestankov, kjer se jasno pogovorite, zakaj ena enota noče sodelovati, zakaj ni prišlo na intervencijo zadostno število članov,........... .
Še nekaj, pa oprosti, ker sprašujem. Nikjer ne zasledim, da bi imel kakšno besedo poveljnik društva, zmeraj si ti za vse. Ne vem, mogoče se motim, ampak samo eden pa tudi ne zmore vsega, a je tako.

Lep pozdrav

Slavko Draksler
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

fenix 4 in ostali!
Jaz sem izvozil z GVC 24/50 2 gasilcema zato, ker ni bilo v PGD - ju, drugega gasilca razen, še enega voznika videl pa sem od daleč, da prihajav PGD še en gasilec, zato sem naročil naj se pripravi za izvoz GVV2 in čaka še nekaj gasilcev.
ReCO Kranj mi je sporočil, da je brunarica že v ognju, zato je GVC 24/50 čimprej izvozila, da se je čimveč pogasilo.
Za vsak slučaj sem aktiviral še 2 PGD - ja.
Če bi poslal SMS, bi bilo več operativcev v PGD - ju.

Kaj bi pa ti storil? :evil: :evil:

Marky!
Če piše, da gori baraka potem storiš eno, če pa bi pisalo hotel, bi prišlo več gasilcev zaradi pozivnikov (več pozivov), SMS in krovne sirene in verjetno bi aktiviral več PGD - jev. :P

Slavko Draksler!
To ne paše v to temo. :evil:

V službi ljudstva na pomoč!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

stendlar napisal/-a:Slavko Draksler!
To ne paše v to temo. :evil:

V službi ljudstva na pomoč!
Jaz pa kar mislim, da zelo paše. Na lep način ti je namreč povedal, da v Bohinju verjetno nisi samo ti, ampak da je še kakšen gasilec.

In dobro, da sploh še kdo pride, kajti če bereš svoje objave, potem so približno takele: sem klical, sem odredil, sem poslal, sem razporedil...

Da te ne bodo imel počasi poln kufer, raje začni uporabljati besedico smo, kajti gasilci delamo v skupinah, solo akcije so že vnaprej obsojene na neuspeh.

Zato sebe ne tlači v ospredje, ampak daj priložnost tudi moštvu.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

stendlar napisal/-a: Šumadinc s tem da smo izvozili z GVC 24/50 2 gasilca in ne čakala še 5 minut,
Stendlar nikoli nisem napisal, da bi morali čakati še 5 minut!! :evil: Napisal sem samo, da je PO MOJEM MNENJU totalno brez predmetno za vsako ceno loviti izvozni čas, poleg tega sem podal še podatek, kako se dela pri nas in to "smatram" samo kot izmenjavo izkušenj in ne metanje peska v oči, kakor to razumeš ti...

Še beseda okoli tistega, kdo se javlja na take teme in kdo ne(Milan, Metod, Drago itd.)--to so fantje-možje, ki imajo že ogromno izkušenj in jim ni potrebno pisati kaj in kako bi moralo biti v takih manšjih intervencijah, mi, prostovoljci, nekateri bolj drugi manj izkušeni pa tudi skozi to, kar se dogaja tu, na forumu, lahko marsikaj izvemo, te naše manj številčne a dragocene izkušnje lahko menjamo in se popravljamo!!!

LP pa srečno!
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Luka19

Odgovor Napisal/-a Luka19 »

stendlar, koliko pa imate operativcev v vaši enoti?
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Luka19 napisal/-a:stendlar, koliko pa imate operativcev v vaši enoti?
Vidič, šmenta, to pa tudi mene zanima! :lol:
Uporabniški avatar
Razby
Kraj: Brezje na Gorenskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Razby »

Luka19 napisal/-a:stendlar, koliko pa imate operativcev v vaši enoti?
Mene to tud zanima???
Vse, česar popolnoma ne obvladamo, je nevarno. In to, kar obvladamo, je še nevarnejše; potem postanemo lahkomiselni.

Pavel Razboršek
Uporabniški avatar
fenix4

no, potem se pa tud jaz pridružujem vprašanju. :twisted:
Odgovori