So Pekre samo besede ali realnost ?

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Dario napisal/-a:V sežani je za nameček še zraven poklica enota in so tehnično kar opremljeni, prav tako imajo v objektu sobe in vse potrebno za poučevanje, samo da je vse kar že staro, same sobe pa se skrijejo z primerjavo sob na Igu. Sicer pa so v Sežani izredno dobri ljudje, predvsem prijazni.
Mariborska poklicna enota je od Peker res oddaljena okrog 4 km oz. 10 minut vožnje (brez modrih lučk). Je pa tudi v Pekrah na razpolago (pa mislim, da se ne bom dosti zlagal) okrog 100 postelj, saj so prostori pripravljeni za morebitne potrebe v slučaju katastrofe, požara ali podobnega večjih razsežnosti. Tudi ko zagori v kakšni stolpnici, lahko tisti oškodovanci, ki nimajo možnosti prenočiti pri sorodnikih, računajo na začasno nastanitev v Pekrah. Luksuza res ni, ampak urejeno pa je, ne glede na to, da je oprema stara svojih 15 let.
Trenutno je v Pekrah relativno mala ekipa, a stvari so urejene, vzdrževane (pač v mejah zmožnosti) in vsak se lahko tam počuti dobrodošlega.

LP, R.
:wink:
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

V Pekrah bi že lahko kaj bilo , če bi predstavniki v GZS iz naših koncev v tem videli možnost da ta del Slovenije nekaj z tem pridobi . Pa te možnosti zgleda ne vidijo . Zakaj ne ? Ne vem , mogoče se bojijo da bo preveč izobraženega kadra tudi v tem delu Slovenije , potem pa bo premalo samo skrivati se za besedami :twisted: .
Pa sem spet malo preveč stegnil lape . J... ga , sem pač tak :twisted:
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Moje mnenje je pač, da je včasih lažje pripeljati Mohameda k gori, kot pa goro k Mohamedu. Če mora 40 gasilcev iz SV Slovenije na Ig, to pomeni vsaj 5 vozil ( ali pa 10 ali 15) x 150 km, ter obenem tudi 40 ljudi odsotnih z delovnih mest, 40 neplačanih dnevnic, 40 x nekaj ur, ki so porabljene za prevoz brez potrebe.
Če bi bilo izobraževanje ali usposabljanje v Pekrah recimo ob 16h, so vsi lahko na šihtu do treh, imajo vsi vsaj 100 km bližje, razen predavatelja, seveda, a le pod pogojem, da je prišel iz LJ (a tudi pri nas bi se našel dober in kvaliteten kader). :wink:

LP, R. :wink:
Uporabniški avatar
Marjetica
moderator
moderator
Kraj: Hotinja vas-mariborska regija

Odgovor Napisal/-a Marjetica »

Rafter napisal/-a:(a tudi pri nas bi se našel dober in kvaliteten kader). :wink:
Se strinjam :o O večji uporabi IC Pekre za izobraževanje gasilcev smo in še vedno veliko govorimo tako na ravni GZ Maribor kakor tudi na ravni celotne MB regije - in močno upam, da bo kaj "haska".

Kot so zapisali že Rafter in ostali so prostori primerni, toda najprej bi jih morali prilagoditi izobraževanju odraslih, posodobiti učne pripomočke (računalnik, projektor......). :wink:
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
Uporabniški avatar
Denis
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Denis »

Jst sem ZA da se v Pekrah uredi IC. S tem bi razbremenili IC IG, čakalne dobe za tečaje bi se skrajšale, kakovost izobraževnja bi se povečala tako tudi znanje operativcev. Glede inštruktorjev jih je po mojem dovolj tako tudi predavateljev.
Ta hudi PGD VRBJE.
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Saj so tudi ....... Sežana samo besede. Opremljenost je še ........
Darko
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

darko napisal/-a: Opremljenost je še ........
............ iz JNA, ampak upajmo, da se bo tudi to uredilo, glede na to, kakšne programe vse naj bi tam izvajali, bodo morali tudi v infrastrukturo nakaj vložiti :roll: . Ups, pa smo iz Pekr že v Sežani :oops:, se opravičujem.

LP BAČO :wink:
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
jdrozg
Kraj: duplek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jdrozg »

Dam stou Jezeri, če kdo od onih mlajših ve kaj več o Vogrskem,Vogrih itd iz Dragotove skrinje....................
Marjetka v kateri zvezi pa si ti, ko toliko govorite o Pekrah, koliko se jaz spomnim se mi v Pekrah, kjer so ponavadi seje GZ Maribor o Pekrah ne pogovarjamo nič.
Ali pa hodim na napačne seje!
Uporabniški avatar
Marjetica
moderator
moderator
Kraj: Hotinja vas-mariborska regija

Odgovor Napisal/-a Marjetica »

jdrozg napisal/-a:Marjetka v kateri zvezi pa si ti, ko toliko govorite o Pekrah, koliko se jaz spomnim se mi v Pekrah, kjer so ponavadi seje GZ Maribor o Pekrah ne pogovarjamo nič.
Ali pa hodim na napačne seje!
No, Janko smo pa kakšno besedo že rekli o IC Pekre tudi v Pekrah. Toda hasek teh besed je vprašljiv :? Bova pa od zdaj naprej res hodila vsak na druge seje (kot je bila želja poveljstva).

Tudi na sejah regijskega sveta je bilo govora o Pekrah, le rezultati so bolj klaverni. :x
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
PATRIKUS

Odgovor Napisal/-a PATRIKUS »

Meni se mocno mocno zdi da hocejo samo kasirat :x Ker do LJ-IGA ni kratka pot iz maribora.Zato hocejo samo kasirat denar :x Namesto da bi prinas naredili za izobrezovanje neeee nocejo :evil: To bi en moral po mizi udariti pa rect:TAK BO PA NIC DRUGACE :D

LP PATRIKUS 8)
Na mladih svet stoji!
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

PATRIKUS napisal/-a:Meni se mocno mocno zdi da hocejo samo kasirat :x Ker do LJ-IGA ni kratka pot iz maribora.Zato hocejo samo kasirat denar :x Namesto da bi prinas naredili za izobrezovanje neeee nocejo :evil: To bi en moral po mizi udariti pa rect:TAK BO PA NIC DRUGACE :D

LP PATRIKUS 8)
Ko ti en osnovnošolec napiše takšen skupek nekih beset se malo zamisliš. Ali smo že mlade zastrupili sto našo gnilo gasilsko politiko ?
#-o
Očitno smo, zato naj ta post kar ostane, ker je po svoje odseva situacijo. :D :cry:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Gasilec Rače
Kraj: Rače

Odgovor Napisal/-a Gasilec Rače »

Res je bilo že dosti črnila prelitega na temo pobud ustanovitve podružnične šole v Pekrah. Mnenja sem, da je "mala"šola gasilske taktike v stari kasarni bila dober začetek in lahko bi izkoristili njen moment v prikazih Ljubljani o naših željah in sposobnostih. Sprašujem pa, ali ste višji oficirji( ki to berete) na mariborskih sejah kdaj resno razpravljali o aktivnostih, potrebnih za ustanovitev šole. S tem mislim, če ste na dnevni red sploh uvrstili točko ugotovitvi potreb po šoli in nadalje o potrebnih aktivnostih za sprovedbo projekta.
Sebastijan S.
Per Aspera ad Astra!
(Preko trnja do zvezd)
Uporabniški avatar
Gasilec Rače
Kraj: Rače

Odgovor Napisal/-a Gasilec Rače »

Še enkrat sem prebral zadnja dva stavka svojega pisma, pa se mi zdita mogoče malo provokativna do članov GZ MB. Ni tako mišljeno. Vprašanje je postavljeno iz čiste radovednosti ne pa za nagajanje. Mnenja sem da če se ustvari srednje "močna" skupina ljudi z to zamislijo, se lahko zadeva premakne iz mrtve točke. Potrebna bodo lobiranja v naši zvezi, včasih neprijetni pritiski iz obrobnih društev ter dovolj tmoglavosti. Jaz takoj dam svojo bučo za prebijanje vrat.
Sebastijan S.
Per Aspera ad Astra!
(Preko trnja do zvezd)
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Del odgovora na tvoje vprašanje je v mojem pisanju v temi , ki jo je načel Janez Hočevar v forumu Organizaija....

Veliko smo se pogovoarjali tako ali drugače o oživitvi Peker, vendar v LJ nimamo, oziroma nismo imeli pravih ljudi, očitno :evil:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
tadejS
Kraj: Knežak

Odgovor Napisal/-a tadejS »

Pa saj ni vžno če je IG, Sežana ali Pekre. Prvo je potrebno pošlihtati v glavah vseh gasilcev kakšno naj bi izgledalo izobraževanje. Tisto da je blizu je prav gotovo velika prednost, vendar dokler tečajniki komaj dobiji "odsotnost z dela" in potem cel dan ves čas z eno nogo že hitijo in razmišljajo koko bodo še nekam (zvečer) na poti domol skočili ali naredili, ker itak vedo da tam ne bodo spali, mislim da ni tisto pravo. Pri nas sem že dvakrat tečajnike za IDA nagovarjal naj prespijo na Igu, da začujo utrip ustanove in navežejo kontakte z ostalimi tečajniki, pa so malo kolebali in se seveda potem vozili gor in dol. Potem pa so mi rekli, da saj Ig ni daleč in tako in tako ni nihče tam prespal.
Ali se je kdo že vprašal zakaj obstajajo dopolnilna izobraževnja podjetij in razni kongresi, .... več dni in na boljših lokacijah. Prav gotovo ne zato, da se udeleženci lahko kopajo, pa masirajo, pa dobro jedo, ..... in si potem tri dni na dopustu!!!!! Res so s tem povezani večji stroški, je pa tudi dokazano, da je učinek izobraževanja mnogo večji saj se navadno poleg povečanega znanja posameznika, ustvarijo še osebna poznanastva, ki hočeš ali ne v svetu veliko veljajo.
Če sprejmemo oz se odločimo za tak način izobraževanje, potem mislim da se bo hitro lahko videlo koliko in kakšne IC v Sloveniji potrebujemo.
Mogoce malce mimo Peker, če pa tam pripravite kakšen zanimiv tečaj, pa se ga mogoče še udeležim, čeprav živim malo daleč po merilih nekaterih.
Odgovori