PROMETNA NESREČA ZAHTEVALA ENO ŽIVLJENJE

Nove novice objavljajte v Novicah na prvi strani portala (www.gasilci.org)!
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

PROMETNA NESREČA ZAHTEVALA ENO ŽIVLJENJE

Odgovor Napisal/-a pes »

Črna kronika, 16. november 2003 08:03
Slovenska Bistrica - RTV Slo/STA

V Slovenski Bistrici se je danes okoli pol šestih zgodila huda prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, tri pa so se poškodovale.

Na mariborski policiji so povedali, da je bil v nesreči udeležen osebni avto, ki je trčil v eno od hiš na Trgu svobode v centru Slovenske Bistrice, podrobnejše okoliščine pa za zdaj še niso znane. Na kraj nesreče sta poleg policistov prišla tudi preiskovalni sodnik in tožilec.

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod ... c_id=16555
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Slika Slika
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kontakt:

:shock:
Prizor osrednjega križišča pri Blagovnici center je spominjala na razdejanje po viharju. Deli modrega juga so ležali naokrog, cesta je bila polna kosov stekla, vetrobransko steklo je ležalo 50 metrov stran od mesta nesreče. Od ponesrečenega avtomobila je ostal le kup zverižene pločevine. Avtomobil se je ovil okrog jeklenega droga javne razsvetljave. Mariborski poklicni gasilci, ki so prihiteli na kraj nesreče, so potnike iz zmečkanega juga izrezali šele s pomočjo hidravličnih škarij za rezanje pločevine. Na desnem pločniku so bile vidne sledi olja in goriva, ki sta pričela iztekati, ko je avtomobil udaril ob dvignjeni rob cestišča.
"Voznik je z neprimerno hitrostjo pripeljal iz smeri Ložnice v središče Slovenske Bistrice. V blagem levem zavoju je izgubil oblast na avtomobilom in trčil v robnik cestišča. Od tam je juga odbilo na pločnik, kjer je z desno bočno stranjo trčil v drog javne razsvetljave," je še dejal Breznik in nadaljeval: "Hitrost je bila res velika, ocenjujem, da so se pripeljali z več kot 100 kilometri na uro (dovoljena hitrost v naselju je le 50 km/h, op. p.), poleg tega je voznik vozil pod vplivom alkohola - v izdihanem zraku je imel 1,91 promila alkohola."
:evil:

Slika
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

Mitja napisal/-a::shock:
Prizor osrednjega križišča pri Blagovnici center je spominjala na razdejanje po viharju. Deli modrega juga so ležali naokrog, cesta je bila polna kosov stekla, vetrobransko steklo je ležalo 50 metrov stran od mesta nesreče. Od ponesrečenega avtomobila je ostal le kup zverižene pločevine. Avtomobil se je ovil okrog jeklenega droga javne razsvetljave. Mariborski poklicni gasilci, ki so prihiteli na kraj nesreče, so potnike iz zmečkanega juga izrezali šele s pomočjo hidravličnih škarij za rezanje pločevine. Na desnem pločniku so bile vidne sledi olja in goriva, ki sta pričela iztekati, ko je avtomobil udaril ob dvignjeni rob cestišča.
"Voznik je z neprimerno hitrostjo pripeljal iz smeri Ložnice v središče Slovenske Bistrice. V blagem levem zavoju je izgubil oblast na avtomobilom in trčil v robnik cestišča. Od tam je juga odbilo na pločnik, kjer je z desno bočno stranjo trčil v drog javne razsvetljave," je še dejal Breznik in nadaljeval: "Hitrost je bila res velika, ocenjujem, da so se pripeljali z več kot 100 kilometri na uro (dovoljena hitrost v naselju je le 50 km/h, op. p.), poleg tega je voznik vozil pod vplivom alkohola - v izdihanem zraku je imel 1,91 promila alkohola."
:evil:
Ali nima PGD Slov. Bistrica koncesije za teh. reševanje :?:

LP!

Matjaž
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

Nesreče prejšnjega dne
17.11.2003: Bilten

Nesreče v cestnem prometu

Ob 5.38 se je v središču Slovenske Bistrice osebno vozilo zastava – jugo zaletel v drog javne razsvetljave. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so iz vozila rešili štiri osebe. Tri osebe so bile zaradi težkih poškodb prepeljane v mariborsko bolnišnico, ena oseba pa je na kraju dogodka poškodbam podlegla. Prav tako so gasilci preprečili iztekanje motornega olja, posipali in očistili cestišče. :idea:

LP!

Matjaž
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kontakt:

Matjaž,hvala za opozorilo in popravek prispevka.
V časopisu Večer je namreč kot izgleda prišlo do napake :oops: ...
:wink:

Slika
gasilec112
Kraj: slo

Odgovor Napisal/-a gasilec112 »

in še ena slika :cry:

PGD Slovenska Bistrica ima koncesijo za prometne nesreče in nevarne snovi.
Priponke
jugo.JPG
Anže

Odgovor Napisal/-a Anže »

.... čeprav bi jo jim jaz vzel (ČE DRŽIJO GOVORICE O NJIHOVEM POSREDOVANJU)

Kolikor sem izvedel, naj bi iz avtomobila reševali ponesrečene kar do osme ure zjutraj (res da se ponesrečenih ne da rešiti v trenutku in da to zahtevno delo zahteva veliko trezne glave in izkušenj), samo da so pa pri tem še malo z razpiralom priščipnili ubogega fanta, ki je sedel za sovoznikom, ter ga z zelo čudnim posegom izvlekli (SAJ VEMO KAKO TO NEKATERE ENOTE ZNAJO) in mu tako še malo bolj zakomplicirali poškodbo desne(?) noge, ki je že tako bila večkrat zlomljena se mi zdi skrajno neprofesionalno!
Nočem žaliti gasilcev, želim pa, da povedo njihovo stran pogleda na to intervencijo, kajti slabe govorice se hitreje širijo kot dobre!

P.S. Baje tudi reševalcev ni bilo kar lep čas?

LP Anže
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Časopis večer je danes objavil opravičilo. V Slovenski bistrici niso posredovali mariborski gasilci ampak bistriški.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Robert.G.
Kraj: Slov.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Robert.G. »

Anze, prvo kot prvo poznam fante, ki so sli na prometno nesreco in zraven njih je bil tudi nas poveljnik, tako da vem, da so posredovali strokovno.

Sam sem se peljal mimo kraja nesrece, ko sem sel na intervencijo in sem videl v kaksnem stanju je bilo vozilo, seveda sta na kraju bila parkirana dva vozila, verjetno prijatelji in pa na plocniku policisko vozilo.

Hitro sem nadeljeval voznjo do gasilskega doma, da se opremim za posredovanje, a so nasi fantje ravno izvozili z prvim vozilom 4 gasilci in poveljnik, ter v drugem 3 gasilci. Do enote sem potreboval dobrih 5 min.

Ostal sem v dezurni sobi v garazi in spremljal resevanje po postaji. Resevalno vozilo je prislo za nasimi, ker jih ni nihce obvestil, ampak je potem vodja intervencije zahteval takojsnjo pomoc resevalcev.
Sam sem bil v domu do 7.00 zjutraj in sem potem odsel domov, ter se zopet peljal mimo nesrece, ker je bil obvoz in nisem videl vec nobenega nasega da bi se kaj rezal iz vozila.

Nasa enota zelo dobro sodeluje z NMP v nasem kraju in med resevanjem ponesrecencev tudi pomagamo pri imobilizaciji raznih poskodb, seveda z strokovno pomocjo resevalcev.

Tako ,da Andraz nikoli ne govori stvari, ki jih ne poznas. Lahko pa prides k nam ali med nas in po parih intervencijah letos ze 111 od tega vecinoma prometnih nesrec, potem sodis o nasi stokovnosti ali pa nestrokovnosti.

Tudi novinar, ki je pisal, da je posredovala poklicna enota iz Maribora BI videl, da to ni res, ce bi si malo bolje pogledal napis in grb na nasem vozilu. Je pa res, da nas ogromno ljudi, ko gremo resevat izven mesta zamenja za poklicno enoto, pa nevem zakaj? Mogoce zaradi grba na vozilih ali pa zaradi strokovnosti pri delu?

Kaj pa vem? Presodite sami, pridite k nam in nas ocenite!!!!

Hvala za razumevanje, to ni samohvala nasi enoti, ampak nikoli ne resis cloveka v petih minutah vsako resevanje pa zahteva svoj cas, ki pa se vedno zdi dolg kakor vecnost sploh za tiste, ki opazujejo dogajanje.

lp
Robert Grum
PGD Slov. Bistrica

P.S.
Lahko me poklicete na GSM 041/355-250
Biti gasilec, pomeni misliti z glavo
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Strinjam se z Robertom G.
Preveč je tega baje, slišal sem, govori se......
Kar pa se tiče novinarjev ali pa nasploh medijev ( tudi teletext), nekateri objavljajo novice po moje bolj po domače-se ne prepričajo o resničnem stanju. Nam v Zagorju se stalno dogaja, da po tehničnih intervencijah, ki jih opravimo mi, napišejo, da so posredovali gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje. Res pa je, da so zadnjič ob prometni nesreči ov reki Savi napisali nas, reševali pa so gasilci GZ Trbovlje, mi smo samo zavarovali cestišče.

LP Ico
gasilec112
Kraj: slo

Odgovor Napisal/-a gasilec112 »

Tudi jaz se strinjam in potrjujem izjavo Roberta G., saj sem iz sosednjega društva in moram povedati da zelo veliko sodelujemo skupaj.

Njihova strokovnost in profesionalnost se lahko primerja s poklicnimi gasilci....
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kontakt:

Da jih zamenjujejo je v seveda čast vsem tistim,ki so se izbraževanja in dela lotili profesionalno in z vso restnostjo.
Torej sedaj "berejo" sadove "resnega in trdega" dela.
Njihov trud je z tem,da delo strokovno opravijo pri tem pa jih enačijo oz. zamenjujejo tako na nek način tudi po tej plati "poplačan" :P .

Fantje srečno in "Dobr tek"!
:P :P :wink:

Slika
Zaklenjeno