Nošenje podkape
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Nošenje podkape
Mene pa zanima, kako vi nosite podkapo, ko uporabljate IDA.
Ali si najprej namestite podkapo in čez njo zaščitno masko, ali najprej zaščitno masko in namestite podkapo čez njo?
Videl sem že oba primera nošenja, pa bi rad izvedel kateri naj bi bil boljši in zakaj.
LP, Blaž
Ali si najprej namestite podkapo in čez njo zaščitno masko, ali najprej zaščitno masko in namestite podkapo čez njo?
Videl sem že oba primera nošenja, pa bi rad izvedel kateri naj bi bil boljši in zakaj.
LP, Blaž
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Re: Nošenje podkape
Najprej zaščitno masko, nato podkapo.blaz napisal/-a: Ali si najprej namestite podkapo in čez njo zaščitno masko, ali najprej zaščitno masko in namestite podkapo čez njo?
LP, Blaž
Tisto o podkapi spodaj pa prepustimo trgovcem in tistim, ki jim verjamejo.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Res je več možnosti. Dejstvo je da podkapa služi kot zaščita obraza pred dodatnimi opeklinami. Za nameščanje pa bomo uporabili varianto, ki nam najbolj ustreza, tako da bo podkapa čimhitreje nameščena.
Podkapa mora biti v obeh primerih nameščena na glavo pred zaščitno masko. Eno plastno, kot jo ima večina tako kot tudi jaz, si najprej namestim na vrat, potem namestim zaščitno masko in čez njo od zadaj čez glavo potegnem podkapo.
Druga možnost je, da se podkapa na glavo namesti pred masko. To je za podkape z dvojnim slojom, ki so debelejše in manj prožne.
Še vseeno pa pristajam na varianto najprej maska in potem podkapa. Torej maska na dobro obrito brado (kožo), le tako maska najbolj tesni.
Podkapa mora biti v obeh primerih nameščena na glavo pred zaščitno masko. Eno plastno, kot jo ima večina tako kot tudi jaz, si najprej namestim na vrat, potem namestim zaščitno masko in čez njo od zadaj čez glavo potegnem podkapo.
Druga možnost je, da se podkapa na glavo namesti pred masko. To je za podkape z dvojnim slojom, ki so debelejše in manj prožne.
Še vseeno pa pristajam na varianto najprej maska in potem podkapa. Torej maska na dobro obrito brado (kožo), le tako maska najbolj tesni.
Delam kar paše mi, kar se mi dobr zdi...
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Ne bo čisto držalo, dvojslojne podkape so zelo prožne, je pa takšne, kot opisuješ, bilo možno nabaviti z njimi tudi razlago, da se lahko namesti pod masko. To sem tudi preverjal in dobil potrditev, da je to možno, saj so bile tovrstne podkape dokaj kompaktne, zaradi tega pa jih je bilo tudi težje potegniti čez masko.Dolby007 napisal/-a: Druga možnost je, da se podkapa na glavo namesti pred masko. To je za podkape z dvojnim slojom, ki so debelejše in manj prožne.
.
Je pa vsaka stvar, ki leži med kožo in masko ovira za dobro tesnenje, še kocine, kaj šele blago, ki je precej debelejše.
Ampak to je samo moje nestrokovno mnenje.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
izven teme
kaj se sploh obremenjujemo glede podkap? Sej američani jih pa sloh ne nosijo
Za tiste ki se pa imamo sami sebe radi - najprej maska, potem pa podkapa, pa naj bo eno ali več slojna.
Za tiste ki se pa imamo sami sebe radi - najprej maska, potem pa podkapa, pa naj bo eno ali več slojna.
Rok Ušen, GČ I. st.
američani
res, da še nisem bil v ameriki, da bi se prepričal na lastne oči, ampak kadar koli gledami kakšen film, dokumentarec, odlomek intervencije na netu, nikoli ne opazim, da bi imeli firefighterji kej pod tisto njihovo (smešno) čelado.
Rok Ušen, GČ I. st.
- gobi
- Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
- Kontakt:
Re: američani
Nekaj na forumu ima vezi z Američani, tako se bi lahko oni malo pozanimali kako in kajblondi napisal/-a:res, da še nisem bil v ameriki, da bi se prepričal na lastne oči, ampak kadar koli gledami kakšen film, dokumentarec, odlomek intervencije na netu, nikoli ne opazim, da bi imeli firefighterji kej pod tisto njihovo (smešno) čelado.
Kar sem pa jaz videl na TV ene enote uporabljajo druge pa ne, imajo pa tudi malo drugačne maske. Poleg zateznih trakov na maskah imajo tudi blago na maskah (ene vrste podkapa).
Re: izven teme
blondi pusti filme!blondi napisal/-a:kaj se sploh obremenjujemo glede podkap? Sej američani jih pa sloh ne nosijo![]()
saj ves da v filmih ni vse res kar pocnejo!
brigada 49????????????????
najboljse se je navadit nosit podkapo nad masko!Dušan napisal/-a:Mislim da je nošenje podkape odvisno od same izvedbe podkape. Ene so bolj primerne za pod druge pa nad masko.....
ne glede na to da imamo vec vrst podkap še vedno lahko maska zaradi podkape pusca!!!
ker je maska nadtlacna!!
zato se jaz drzim nacela da mora biti podkapa nad masko!
Ja drži, v mislih sem bol imel, da imajo močnejšo gumico okoli odprtine.Janez Koncilija napisal/-a:Ne bo čisto držalo, dvojslojne podkape so zelo prožneDolby007 napisal/-a: Druga možnost je, da se podkapa na glavo namesti pred masko. To je za podkape z dvojnim slojom, ki so debelejše in manj prožne.
.
Delam kar paše mi, kar se mi dobr zdi...
- Jure Čokl
- Piranja
- GE: Lukovica
- Kraj: Trnjava
- Kontakt:
Američani nosijo podkape. Samo jih drugače pojmujejo kot pa mi, v smislu zaščite. Njihove "podkape" so pri nas "ameriški ščitniki", ki se jih da dobiti za Gallet ali Heros. Vpeti so v čelado in pri nas poleg njih nosimo tudi klasične podkape (za nas). Pri Američanih se ta "ščitnik" vpne okoli maske kar je približno tako kot če nosimo našo podkapo pod masko. Namen je isti, izvedba pa drugačna. Je pa res da teh "ščitnikov" ne nosijo vsi, kakor tudi pri nas vsi ne nosijo podkap, čeprav bi jih morali.
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005