Oprema za tehnično reševanje
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Oprema za tehnično reševanje
Od katerega proizvajalca je boljša-kvalitetnejša od LUKAS ali WEBER
Tukaj predusem mislim na škarje, razpirala...
Velikosti škarji je več, v praksi pa se enote predvsem odločajo nekje za srednjo velikost škarji ter za škarje za polno železo, ti. pedalšnajder katere uporabljamo za striženje pedal vozila in volanskega droga.volvo fh napisal/-a:Kaj pa tiste "močnejše" škarje in razpirala za reševanje iz tovornjakov ima katera enota, ali v primeru nesreče tovornjaka rešujete z "navadnimi" škarjami ki so primerni bolj za osebne avtomobile
Pri nekaterih novejših modelih vozil pa pridejo prav tudi za rezanje stebričkov, sajso le ti sedaj zaradi varnostnih kletk v notranjosti zapolnjeni s kovinskimi profili.
Imajo pa velik komplet reševalnega orodja PGD Kamnik ali pa PGD Ilrska Bistrica, v enem od njihovih TV2-D je to nameščeno vendar se ta trenutek ne morem spomniti točno v katerem.
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!
Lp
Borut Satler
Lp
Borut Satler
Bušman !
Zanima me, kaj te je tako prepričalo v šfohnost Lukasa ? Ena izmed tvojih trditev, ki jih navajaš, preverjeno ne drži !!! Pooblaščen servis Lukashydraulik delujje v Sloveniji že kar nekaj časa. Da je v Sloveniji 90 % prisotnega orodja Weber pa menim, da je rezultat lobija izpred 10 in več let. Generalno zastopstvo za Slovenijo pa ima trgovsko podjetje ( reklama leti v desnem zgornjem kotu ) mislim da komaj leto ali leto in pol. Zgoraj je v nijhovi reklami datum, od kdaj so generalni za Slovenijo.
Zanima me, kaj te je tako prepričalo v šfohnost Lukasa ? Ena izmed tvojih trditev, ki jih navajaš, preverjeno ne drži !!! Pooblaščen servis Lukashydraulik delujje v Sloveniji že kar nekaj časa. Da je v Sloveniji 90 % prisotnega orodja Weber pa menim, da je rezultat lobija izpred 10 in več let. Generalno zastopstvo za Slovenijo pa ima trgovsko podjetje ( reklama leti v desnem zgornjem kotu ) mislim da komaj leto ali leto in pol. Zgoraj je v nijhovi reklami datum, od kdaj so generalni za Slovenijo.
To pa ne bo držalo, saj imamo WEBER-HYDRAULIK dobavljen s strani podjetja WEBO,d.o.o. v naši enoti PGD ZAGORJE - mesto 9. let, pa nismo bili med prvimi kupciPast112 napisal/-a: Generalno zastopstvo za Slovenijo pa ima trgovsko podjetje ( reklama leti v desnem zgornjem kotu ) mislim da komaj leto ali leto in pol. Zgoraj je v nijhovi reklami datum, od kdaj so generalni za Slovenijo.
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!
Lp
Borut Satler
Lp
Borut Satler
Saki tole?SAKI napisal/-a:Imajo pa velik komplet reševalnega orodja PGD Kamnik ali pa PGD Ilrska Bistrica, v enem od njihovih TV2-D je to nameščeno vendar se ta trenutek ne morem spomniti točno v katerem.

"Ne boj se za pomoč, mi b`dimo dan in noč." Posvetilo Otona Zupančiča na praporu Gasilske župe Kamnik iz leta 1928.
"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
- gobi
- Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
- Kontakt:
Se ne bi strinjal, Lukas se je pri ajdovski poklicni enoti zelo dobro odrezalbušman napisal/-a:Definitivno WEBER.Saj LUCAS nima niti pooblaščenega servisa v Sloveniji-je pa cenejši proizvod.Na lastne oči sem videl švohost LUCAS-a,zato priporočam WEBER.Pozdrav Bušman.
Tu so še Holmatro, Hurst in Zumro
Holmatro ima tudi kar nekaj zanimivih rešitev (,če se ne motim ga ima PGD Ptuj), na Hurstu je velik del ZDA-nekaj jih je tudi v Sloveniji.
O Zumru pa nisem informiran, nekaj časa se mi zdi, da je Me*an trgoval z njim
Saki a ima Weber še tisti čep za izenačevanje pritiska v cevi
Past 112.Če si nazorno prebral moj post,si prebral,da sem na lastne oči videl enoto,ki je z omenjenim orodjem komaj preščipnila zadnji stebriček Renault 5!Bilo je na intervenciji,zato tu ne bom pisal podrobnosti.Glede servisa LUCAS vem,da ga pred leti ni bilo.Sicer pa v WEBRA ne dvomim,saj ga imajo vsi tisti, ki ga dnevno rabijo.
Pozdrav Bušman.
Pozdrav Bušman.
Bušman če govoriva o isti intervenciji, smo stebriček težje preščipnili zato, ker ventil za dovod hidravličnega olja ni bil dovolj odprt, zato je bil pretok olja manjši in s tem posledično tudi hitrost rezanja. Mislim da je nesmiselno razpravljati kateri proizvajalec hidravlike je boljši. Vsi imajo svoje prednosti in slabosti. Vsak pač kupi tisto kar misli da mu najbolj ustreza. In tu je govora o enostavnosti rokovanja, servisu in seveda tudi ceni. Vsi proizvajalci pa se morajo držati istih standardov, vsaj v EU. In če je nekomu najbolj všeč rumena barva, si bo kupil pač rumeno orodje.
LP, Andraž
P.S. Pozdrav kolegom iz Tolmina.
LP, Andraž
P.S. Pozdrav kolegom iz Tolmina.