Moje skromno mnenje:
- avto šole bi lahko veliko več naredile kot samo nabijajo ure, ki so svinsko drage. Med opravljanjem službe vseskozi srečujem vse mogoče avtošole in opazujem kandidate za volanom - nepravilna drža volana( deset do dveh ) je očitno zakoreninjena tudi pri mlajših inštruktorjih, nepravilna nastavitev sedeža - preblizu ali predaleč od volana, neučenje kandidatov o pravilni reakciji ob naletu na oviro na cestišču ob različnih vremenskih razmerah. Med predavanji bi lahko pokazali tudi kakšno sliko ali video posnetek kakšne dobre prometne nesreče in posledice le teh ( 100% dobra zadeva da kandidatu porežeš krila vsemogočna ko sede v vozilo in to ne za nekaj ur, ker te stvari kar dolgo ostanejo v spominu ), obvezno opravljen trening varne vožnje pred izdajo vozniškega dovoljenja, ker stvar deluje zelo učinkovito in te resnično pripravi upoštevanja omejitev - včasih pa tudi ne
- kot je nekdo omenil, zakonska omejitev moči avtomobila za mlade voznike, obvezno vsak poskusiti vozilo z zadnjim pogonom, ki se obnaša popolnoma drugače kot običajno z prvim pogonom.
- žal pa je trend tak, ter davek demokracije, da si premožnejši starši za odkupnino in oprvičilo, ker so preživeli premalo časa z svojim otrokom in da njihov sinček ne bo slabši od sosedovega, za končanje šolanja omislijo dober močan avto z vsaj 150 KM in pomožnosti na zadnji pogon. Temu pa sledi posredovanje gasilcev z uporabo hidravličnega orodja, posredovanje reševalcev in njihove kompletne opreme, če imajo srečo pridejo v Sočo, v nasprotnem primeru pa na eno od sosednjih parcel - Žale
Temu se pač nikoli ne bomo mogli izogniti, lahko pa bi zelo zmanjšali številko, ki je v naslovu, ampak me je strah, da tega filma jaz osebno ne bom videl.
Pa še to, vedno več voznikov je, ki ne vozijo pod vplivom alkohola, ampak pod vplivom drog. Ne eni ne drugi pa niti pod točko razno ne sodijo v promet, zato bi bilo za njih povečanje kazni zelo smiselno, zrven pa bi še dodal večje število opravljenih ur, kjer bi se srečevali z tako ali prizdetimi ljudmi zaradi prometne nesreče.