MENJAVA OBLEK
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- Gasilko_112
- Kraj: MB
- Gasilko_112
- 13-PGD CERKLJE
- Kraj: Cerklje
- 13-PGD CERKLJE
- Kraj: Cerklje
V Sloveniji je še ogromno društev,ki žal še nimajo osnovne osebne zaščitne opreme za operativce.Več bi mogla pomagat GZ ter država.Ker na eni strani vidiš društva,ki imajo komaj kaj za obleč,na drugi strani pa društva,ki ne vem kam bi z denarjem pa kupujejo blazno drage obleke.In to ni prav narejeno.Potem pa vidiš slike kako gasijo požare po vaše imenovani ˝kratkohlačniki˝.Pa tudi izobraževanje težk vidijo,ker niso oblečeni po določenih normativih.
Ker obleka od 600 do 900€ je enako kvalitetna in kakovostna za uporabo prostovoljnega gasilca,kot pa obleka za npr. 1500 do 2000€,ker to pa je zame preprosto metanje denarja skoz okno.To sem dodal primer.
So pa obleke pod 1000€ enako kakovostne za prostovoljna društvam,saj so morala prestati teste.Z katero tržijo varnosti pri delu in kakovost.In se vam ob normalnih pogojih dela in vzdrževanje ne bodo uničile par let.
Je pa vmes tudi posrednik to je denar,ki ga nekatera društva nižji kategorij letno priborijo zelo malo.Zato se takih naložb ne morejo privoščit.Zato bi morala gasilska zveza ter občina dajati večji vložek tudi v manjša društva.Ki moja životarijo skozi leto.
Ker obleka od 600 do 900€ je enako kvalitetna in kakovostna za uporabo prostovoljnega gasilca,kot pa obleka za npr. 1500 do 2000€,ker to pa je zame preprosto metanje denarja skoz okno.To sem dodal primer.
So pa obleke pod 1000€ enako kakovostne za prostovoljna društvam,saj so morala prestati teste.Z katero tržijo varnosti pri delu in kakovost.In se vam ob normalnih pogojih dela in vzdrževanje ne bodo uničile par let.
Je pa vmes tudi posrednik to je denar,ki ga nekatera društva nižji kategorij letno priborijo zelo malo.Zato se takih naložb ne morejo privoščit.Zato bi morala gasilska zveza ter občina dajati večji vložek tudi v manjša društva.Ki moja životarijo skozi leto.
Le čevlje sodi naj kopitar! F.Prešeren
Ja to je tvoj pogled!gasilec colly napisal/-a:V Sloveniji je še ogromno društev,ki žal še nimajo osnovne osebne zaščitne opreme za operativce.Več bi mogla pomagat GZ ter država.Ker na eni strani vidiš društva,ki imajo komaj kaj za obleč,na drugi strani pa društva,ki ne vem kam bi z denarjem pa kupujejo blazno drage obleke.In to ni prav narejeno.Potem pa vidiš slike kako gasijo požare po vaše imenovani ˝kratkohlačniki˝.Pa tudi izobraževanje težk vidijo,ker niso oblečeni po določenih normativih.
Jaz pa mislim da je v SLO, gasilcev preveč in da smo slabo povezani in zorganizirani. In ker nas je preveč se tudi denar na žalost porablja nesmoterno, za vzdrževanje viška, ki ni potreben.
Denar se res nesmoterno porablja ter da smo slabo povezani,kar ti dam popolnoma prav.hec napisal/-a:Ja to je tvoj pogled!gasilec colly napisal/-a:V Sloveniji je še ogromno društev,ki žal še nimajo osnovne osebne zaščitne opreme za operativce.Več bi mogla pomagat GZ ter država.Ker na eni strani vidiš društva,ki imajo komaj kaj za obleč,na drugi strani pa društva,ki ne vem kam bi z denarjem pa kupujejo blazno drage obleke.In to ni prav narejeno.Potem pa vidiš slike kako gasijo požare po vaše imenovani ˝kratkohlačniki˝.Pa tudi izobraževanje težk vidijo,ker niso oblečeni po določenih normativih.
Jaz pa mislim da je v SLO, gasilcev preveč in da smo slabo povezani in zorganizirani. In ker nas je preveč se tudi denar na žalost porablja nesmoterno, za vzdrževanje viška, ki ni potreben.
Lp
Le čevlje sodi naj kopitar! F.Prešeren
- Gasilko_112
To je več ali manj izrabljena tema!Gasilko_112 napisal/-a:hec je napisal:
Jaz pa mislim da je v SLO, gasilcev preveč in da smo slabo povezani in zorganizirani.
Jaz mislim da ni nikoli preveč, saj so tudi takšne intervencije ko je premalo gasilcev.
Analize so že nekaj let nazaj pokazale koliko operativcev v SLO, bi dejansko potrebovali, upoštevajoč tudi večje katastrofe.
In ko to primerjaš z dejanskim stanjem, potem hitro ugotoviš, da gre denar za nekaj kar sploh ne rabimo.