MENJAVA OBLEK

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
blaz.K
Kraj: pod Krvavcem

Odgovor Napisal/-a blaz.K »

No krof imamo krasno obleko za te, ni ravno bristol je pa zlo dobra. Prevzel jo boš osebno - sevda karton sledi, zagotovo boš v tej opravi tvorno doprinesel k požarni varnosti v vašem kraju.

Lp! Blaž
Uporabniški avatar
Gasilko_112
Kraj: MB

Odgovor Napisal/-a Gasilko_112 »

Ja če se da kaka obleka dobit bi jo pa tudi jaz imeu...fajn bi blo z MB regije ker sn z mbja...
Oki, se da kaka zrihtat na JZZPR? :D
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Tale tema se je pa malce izrodila - fehtarija pa taka. Jaz pravim, če za prvega obleka ni več uporabna, sigurno ne bo za nikogar več, vsaj za tisto ne, za kar je namenjena.
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
Gasilko_112

Ico je napisal: Jaz pravim, če za prvega obleka ni več uporabna, sigurno ne bo za nikogar več, vsaj za tisto ne, za kar je namenjena.
Res je, da ni več uporabna za požare in druge intervencije. Je pa dobra za kakšne predstave ki jih prirejajo kakšna društva in je lahko to njihov kostim!
LP
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Seveda !
Tisto sem napisal, ker predvidevam, da jih rabijo za intervencije. Za vaje in podobno pa so seveda dobrodošle tudi rabljene, katere so dali drugi ven iz uporabe.

Mi smo naše dali mlajšim članom za vaje in intervencije, kjer pa seveda niso v prvih vrstah.
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
13-PGD CERKLJE
Kraj: Cerklje

Odgovor Napisal/-a 13-PGD CERKLJE »

No krof a lahko poveš če še potrebuješ obleko ker smo drugače dobili kar dosti ponudnikov, ki bi jo z veseljem vzeli, ampak ti si bil prvi, ki si izrazil željo in sedaj te čakamo da poveš če jo vzameš :?:

LP!Jan
Slika

Odgovor Napisal/-a sixkiller »

Jaz se tudi priporočam, če jo ima še kdo za podarit :lol: Na katerem mestu sem v čakalni vrsti? 8)
Sam da vode ne zmanka!
Uporabniški avatar
13-PGD CERKLJE
Kraj: Cerklje

Odgovor Napisal/-a 13-PGD CERKLJE »

Jah vrsta je kar dolga, obleka pa žal samo ena. Vendar je bil krof prvi ki je izrazil željo tako da ga čakamo sedaj. Mislim pa da če jo bo dobil tisti, ki je za krofom zelo vesel :twisted:

LP!Jan
Slika

Odgovor Napisal/-a NH30 »

V Sloveniji je še ogromno društev,ki žal še nimajo osnovne osebne zaščitne opreme za operativce.Več bi mogla pomagat GZ ter država.Ker na eni strani vidiš društva,ki imajo komaj kaj za obleč,na drugi strani pa društva,ki ne vem kam bi z denarjem pa kupujejo blazno drage obleke.In to ni prav narejeno.Potem pa vidiš slike kako gasijo požare po vaše imenovani ˝kratkohlačniki˝.Pa tudi izobraževanje težk vidijo,ker niso oblečeni po določenih normativih.
Ker obleka od 600 do 900€ je enako kvalitetna in kakovostna za uporabo prostovoljnega gasilca,kot pa obleka za npr. 1500 do 2000€,ker to pa je zame preprosto metanje denarja skoz okno.To sem dodal primer.

So pa obleke pod 1000€ enako kakovostne za prostovoljna društvam,saj so morala prestati teste.Z katero tržijo varnosti pri delu in kakovost.In se vam ob normalnih pogojih dela in vzdrževanje ne bodo uničile par let.

Je pa vmes tudi posrednik to je denar,ki ga nekatera društva nižji kategorij letno priborijo zelo malo.Zato se takih naložb ne morejo privoščit.Zato bi morala gasilska zveza ter občina dajati večji vložek tudi v manjša društva.Ki moja životarijo skozi leto.
Le čevlje sodi naj kopitar! F.Prešeren
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

gasilec colly napisal/-a:V Sloveniji je še ogromno društev,ki žal še nimajo osnovne osebne zaščitne opreme za operativce.Več bi mogla pomagat GZ ter država.Ker na eni strani vidiš društva,ki imajo komaj kaj za obleč,na drugi strani pa društva,ki ne vem kam bi z denarjem pa kupujejo blazno drage obleke.In to ni prav narejeno.Potem pa vidiš slike kako gasijo požare po vaše imenovani ˝kratkohlačniki˝.Pa tudi izobraževanje težk vidijo,ker niso oblečeni po določenih normativih.
Ker obleka od 600 do 900€ je enako kvalitetna in kakovostna za uporabo prostovoljnega gasilca,kot pa obleka za npr. 1500 do 2000€,ker to pa je zame preprosto metanje denarja skoz okno.To sem dodal primer.

So pa obleke pod 1000€ enako kakovostne za prostovoljna društvam,saj so morala prestati teste.Z katero tržijo varnosti pri delu in kakovost.In se vam ob normalnih pogojih dela in vzdrževanje ne bodo uničile par let.

Je pa vmes tudi posrednik to je denar,ki ga nekatera društva nižji kategorij letno priborijo zelo malo.Zato se takih naložb ne morejo privoščit.Zato bi morala gasilska zveza ter občina dajati večji vložek tudi v manjša društva.Ki moja životarijo skozi leto.
Ja to je tvoj pogled!
Jaz pa mislim da je v SLO, gasilcev preveč in da smo slabo povezani in zorganizirani. In ker nas je preveč se tudi denar na žalost porablja nesmoterno, za vzdrževanje viška, ki ni potreben.
Uporabniški avatar
NH30

Odgovor Napisal/-a NH30 »

hec napisal/-a:
gasilec colly napisal/-a:V Sloveniji je še ogromno društev,ki žal še nimajo osnovne osebne zaščitne opreme za operativce.Več bi mogla pomagat GZ ter država.Ker na eni strani vidiš društva,ki imajo komaj kaj za obleč,na drugi strani pa društva,ki ne vem kam bi z denarjem pa kupujejo blazno drage obleke.In to ni prav narejeno.Potem pa vidiš slike kako gasijo požare po vaše imenovani ˝kratkohlačniki˝.Pa tudi izobraževanje težk vidijo,ker niso oblečeni po določenih normativih.

Ja to je tvoj pogled!
Jaz pa mislim da je v SLO, gasilcev preveč in da smo slabo povezani in zorganizirani. In ker nas je preveč se tudi denar na žalost porablja nesmoterno, za vzdrževanje viška, ki ni potreben.
Denar se res nesmoterno porablja ter da smo slabo povezani,kar ti dam popolnoma prav.

Lp
Le čevlje sodi naj kopitar! F.Prešeren
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Ja najhuje je pa to, da tako stanje vsi poznajo, pa nič ne naredijo
Zakaj??
Zaradi vzdrževanja folklore :-k
No thank you [-X
Uporabniški avatar
Gasilko_112

hec je napisal:
Jaz pa mislim da je v SLO, gasilcev preveč in da smo slabo povezani in zorganizirani.

Jaz mislim da ni nikoli preveč, saj so tudi takšne intervencije ko je premalo gasilcev.
Uporabniški avatar
nejc321

Odgovor Napisal/-a nejc321 »

Se strinjam z gasilcu Colly-ju.

pa LP
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Gasilko_112 napisal/-a:hec je napisal:
Jaz pa mislim da je v SLO, gasilcev preveč in da smo slabo povezani in zorganizirani.

Jaz mislim da ni nikoli preveč, saj so tudi takšne intervencije ko je premalo gasilcev.
To je več ali manj izrabljena tema!
Analize so že nekaj let nazaj pokazale koliko operativcev v SLO, bi dejansko potrebovali, upoštevajoč tudi večje katastrofe.
In ko to primerjaš z dejanskim stanjem, potem hitro ugotoviš, da gre denar za nekaj kar sploh ne rabimo.
Odgovori