Priklop vozil na stisnjen zrak in vzdrževalec aku.

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Priklop vozil na stisnjen zrak in vzdrževalec aku.

Odgovor Napisal/-a SAKI »

V našem društvu smo se odločilo, da bomo namestili v garažne prostore pri vsakem vozilu priklop za vzdrževanje akumulatorjev, ter pri tovornih vozilih še stalen priklop vozil na stisnjen zrak :!: Po pogovoru, ki sva ga imela s poveljnikom CZ in OGZ, na katerem sem predstavil pozitivne strani tega sistema, nam je bila brez problemov prižgana zelena luč za nadaljevanje aktivnosti glede nakupa in montaže. Sredstva bodo namenjena iz računa CZ, in iz istega naslova sem tudi pooblaščen, da zadevo pripeljem do konca! Do sedaj sem našel za kompletno izdelavo 12V, 24V ter zrak, samo enega izvajalca. To je MR avtomehanika-avtoelektrika Medved Robert s.p. iz Idrije. Njegov sistem za 24V z zrakom mi odgovarja, ker se ob kontaktu vozila sistem avtomatsko izklopi iz vtičnice, tako, da ni bojazni za poškodbe. Pri 12V je potrebno odklop opraviti ročno, ker ni prisotnosti zraka.
Cena 12V sistema je 68.890.00 + DDV-13.778.00 = 82.668.00 SIT
Cena 24V + ZRAK je 236.000.00 + DDV-47.200.00 = 283.200 00 SIT
Izvajalec ponuja tudi plačilo z avansom, pri katerem odobri 15% popust!
Rok dobave je 15. dni!
Ker mi rabimo priklope 4 x 24V in 5 x 12V, ta investicija ne bo ravno majhna!
Zato se obračam na vas z vprašanjem, če imate informacije še o katerem izvajalcu, zaželjeni so podatki o ceni in kvaliteti :?: :!:
Tiste, ki pa že imajo vgrajen sistem omenjenega proizvajalca, pa prosim za informacije o kvaliteti, ter izkušnjami s tem sistemom :!:
Za uporabne nasvete ter korektno sodelovanje se vam že v naprej zahvaljujem :wink:

Lp

Borut Satler
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Re: Priklop vozil na stisnjen zrak in vzdrževalec aku.

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

SAKI napisal/-a:V našem društvu smo se odločilo, da bomo namestili v garažne prostore pri vsakem vozilu priklop za vzdrževanje akumulatorjev, ter pri tovornih vozilih še stalen priklop vozil na stisnjen zrak :!: Po pogovoru, ki sva ga imela s poveljnikom CZ in OGZ, na katerem sem predstavil pozitivne strani tega sistema, nam je bila brez problemov prižgana zelena luč za nadaljevanje aktivnosti glede nakupa in montaže. Sredstva bodo namenjena iz računa CZ, in iz istega naslova sem tudi pooblaščen, da zadevo pripeljem do konca! Do sedaj sem našel za kompletno izdelavo 12V, 24V ter zrak, samo enega izvajalca. To je MR avtomehanika-avtoelektrika Medved Robert s.p. iz Idrije. Njegov sistem za 24V z zrakom mi odgovarja, ker se ob kontaktu vozila sistem avtomatsko izklopi iz vtičnice, tako, da ni bojazni za poškodbe. Pri 12V je potrebno odklop opraviti ročno, ker ni prisotnosti zraka.
Cena 12V sistema je 68.890.00 + DDV-13.778.00 = 82.668.00 SIT
Cena 24V + ZRAK je 236.000.00 + DDV-47.200.00 = 283.200 00 SIT
Izvajalec ponuja tudi plačilo z avansom, pri katerem odobri 15% popust!
Rok dobave je 15. dni!
Ker mi rabimo priklope 4 x 24V in 5 x 12V, ta investicija ne bo ravno majhna!
Zato se obračam na vas z vprašanjem, če imate informacije še o katerem izvajalcu, zaželjeni so podatki o ceni in kvaliteti :?: :!:
Tiste, ki pa že imajo vgrajen sistem omenjenega proizvajalca, pa prosim za informacije o kvaliteti, ter izkušnjami s tem sistemom :!:
Za uporabne nasvete ter korektno sodelovanje se vam že v naprej zahvaljujem :wink:

Lp

Borut Satler

Večino sem ti povedal že po GSM je pa Robert Medved car kar se teh zadev tiče. Referenc je mnogo po SLO
Priponke
Robert Medved.jpg
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
ALEŠ M
Kraj: Bistrica pri Tržiču
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ALEŠ M »

Zdravo

Pri nas mamo njegovo napravo 24V + zrak za vozilo GVC 16/15 pa je zadeva zlo dobra z akumolatorjem sploh imaš vzdrževanja pa še vedno je v vozilu dovolj zraka. Je pa dobr tud to da se samodejno izklopi ko vžgeš motor.

LP Aleš
Uporabniški avatar
skerca
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a skerca »

Tudi pri nas imamo ta sistem in se odlično odnese, le pazit moraš da v primeru vžiga kdo ne stoji za avtom.
Prvo se moraš odločiti kam boš vgradil ta sistem na avtu ( pri vžigu cevi odnese cca. 1m), potem imaš dodatne stroške z nadgradnjo vozil, napeljavo za zrak, pa še kompresor.......stroški,stroški,stroški !
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
DAMIJAN
Kraj: OBREŽ

Odgovor Napisal/-a DAMIJAN »

Saki tudi pri 12V ni problema ker se da priklop tako zmontirat.Nam je mislim da ta isti proizvajalec pred par leti zadevo namontiral tako ,da z zadnje strani avtomobila namesti verigo,ki je montirana v tla in ko avto poženeš se priklop potegne ven pa naj bo to na GVC 24/50 ali GV-V1.Priklop na avtomobilu se lahko namesti pod vrati šoferja,lahko pa naredi podaljšek in ga namontira na zadnji strani vozila.

lp Damijan
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

DAMIJAN napisal/-a:Saki tudi pri 12V ni problema ker se da priklop tako zmontirat.Nam je mislim da ta isti proizvajalec pred par leti zadevo namontiral tako ,da z zadnje strani avtomobila namesti verigo,ki je montirana v tla in ko avto poženeš se priklop potegne ven pa naj bo to na GVC 24/50 ali GV-V1.Priklop na avtomobilu se lahko namesti pod vrati šoferja,lahko pa naredi podaljšek in ga namontira na zadnji strani vozila.

lp Damijan
Isto imamo mi izvedeno na Toyoti in tudi na Tamu. Priklop je postavljen na zadnji strani avta, kabel z verigo pa je pritrjen v tla. Tako ta veriga zadrži priklop, ko vozilo izvozi in se avtomatsko izklopi... :)
Uporabniški avatar
Jani
Kraj: Kranjska Gora
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jani »

Mi imamo en Medvedov polnilnik oz. vzdrževalnik montiran na novejšem 16/25, na ostalih treh pa imamo tisto foro z verigo. Je pa to zadeva, ki jo izdeluje drugo podjetje in je ravno tako iz Idrije.

Sem pobrskal po vizitkah:

NEO d.o.o.
Sp. Kanomlja 60
5281 Sp. Idrija, p.p. 5

tel/fax: 05/37 76 127
gsm: 041/858 618
(g. Pavle Lapajne)
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kontakt:

Evo link

LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

No pri nas smo tudi kar nekaj vložili v to in ker imamo tako srečo, da so naši prostori v pritličju večstanovanjskega objekta, so nam stanovalci toliko časa težili zaradi kompresorja(naj bi neznosno ropotal), da smo zadevo izključili in tako so vozila priklopljena le še na električno napajanje.Pa če pomislim koliko dela in dogovorov je šlo v nič. :roll: :!:

No naj dodam še to,da je za izključitev omenjene naprave zaslužna gospa nad nami, ki pa ji je kmalu po vselitvi spustila vodovodna napeljava(beri:skret) in nam je prijetno zamakalo v garažo in fekalije so lepo kapljale.... Na kar prijazna gospa niti ni dovolila,da ji razkopljejo kopalnico in odpravijo težavo,ker kao ne teče k njej in naj se zadeve lotijo kar iz spodnje strani,se pravi iz naše garaže. No na koncu so pri nas skopali strop...njej pa tudi kopalnico...itak skozi strop ni šlo!ABSURD! :!:
Še danes me zadeva krepko pogreje.
Uporabniški avatar
SAKI
Kontakt:

LESCE2 napisal/-a:No pri nas smo tudi kar nekaj vložili v to in ker imamo tako srečo, da so naši prostori v pritličju večstanovanjskega objekta, so nam stanovalci toliko časa težili zaradi kompresorja(naj bi neznosno ropotal), da smo zadevo izključili in tako so vozila priklopljena le še na električno napajanje.Pa če pomislim koliko dela in dogovorov je šlo v nič. :roll: :!:
Problem z zrakom lahko rešite tako, da batni kompresor zamenjate z vijačnim :idea:

Omenjeni kompresor je nekoliko dražji, a deluje v primerjavi z batnim skoraj neslišno!
Njegov zvok lahko primerjamo z zvokom močnejšega ventilatorja.
Namestite ga, za vsak slučaj, na debelejšo, cca. 1 cm, debelo trdo gumijasto podlago, da izničite še preostale manjše možne vibracije!

Res je škoda časa in denarja, ki ste ga vložili, da ne omenjam same koristi sistema za katero ste sedaj prikrajšani :(

Obnašanje omenjene "gospe", pa rajši ne bi komentiral, ker je za take osebe moj besedni zaklad za forum neprimeren :wink:

Lp

Borut Satler

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kontakt:

SAKI napisal/-a:
LESCE2 napisal/-a:No pri nas smo tudi kar nekaj vložili v to in ker imamo tako srečo, da so naši prostori v pritličju večstanovanjskega objekta, so nam stanovalci toliko časa težili zaradi kompresorja(naj bi neznosno ropotal), da smo zadevo izključili in tako so vozila priklopljena le še na električno napajanje.Pa če pomislim koliko dela in dogovorov je šlo v nič. :roll: :!:
Problem z zrakom lahko rešite tako, da batni kompresor zamenjate z vijačnim :idea:

Omenjeni kompresor je nekoliko dražji, a deluje v primerjavi z batnim skoraj neslišno!
Njegov zvok lahko primerjamo z zvokom močnejšega ventilatorja.
Namestite ga, za vsak slučaj, na debelejšo, cca. 1 cm, debelo trdo gumijasto podlago, da izničite še preostale manjše možne vibracije!

Res je škoda časa in denarja, ki ste ga vložili, da ne omenjam same koristi sistema za katero ste sedaj prikrajšani :(

Obnašanje omenjene "gospe", pa rajši ne bi komentiral, ker je za take osebe moj besedni zaklad za forum neprimeren :wink:

Lp

Borut Satler
SAKI je podal zelo pameten predlog je pa ceneje, če obstoječi batni kompresor zaprete v izolirano škatlo, ki je čim bolj zvočno izolirana, kar lahko naredite sami z malo improvizacije. Ne pozabite pa na pretok zraka za hlajenje cilindra kompresogrja.
Uporabniški avatar
SAKI
Kontakt:

pišuka napisal/-a: SAKI je podal zelo pameten predlog je pa ceneje, če obstoječi batni kompresor zaprete v izolirano škatlo, ki je čim bolj zvočno izolirana, kar lahko naredite sami z malo improvizacije. Ne pozabite pa na pretok zraka za hlajenje cilindra kompresogrja.
Tudi to varianto sem že videl, ki jo je podal Pišuka, je izvedljiva in pametna rešitev :!:
Če se boste odločili za slednjega pa en nasvet.

Odpravite se v tovarno izolirnega materiala TIM Laško, ali še bolje, povežite se z enim od avtoprevoznikov, ki vozi za to firmo, ker bo ceneje :wink:
Iz omenjene tovarne poskušajte dobiti, kar so nekateri že, izolirne plošče, katere so ostanek ob rezanju na določeno mero, ki jo je od njih zahteval kupec. V mislih imam izolirne plošče za izdelavo hladilnic :idea: Te so izdelane v sendvič varianti, na obeh straneh je tanka Al pločevina, vmes pa 10. cm stiropora. Te kose enostavno sestavimo v komoro za kompresor s pomočjo netov in nekaj aluminijastega traku.

Pa ne pozabite na opozorilo, na katerega je opozoril Pišuka "HLAJENJE" :!:

Lp

Borut Satler

Lp

Borut Satler
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

SAKI napisal/-a:V mislih imam izolirne plošče za izdelavo hladilnic :idea: Te so izdelane v sendvič varianti, na obeh straneh je tanka Al pločevina, vmes pa 10 cm stiropora.
v bistvu gre za poliuretan (puropen), ampak to nič ne spremeni zadeve.

LP, R. :wink:
Uporabniški avatar
SAKI
Kontakt:

rafter napisal/-a:
SAKI napisal/-a:V mislih imam izolirne plošče za izdelavo hladilnic :idea: Te so izdelane v sendvič varianti, na obeh straneh je tanka Al pločevina, vmes pa 10 cm stiropora.
v bistvu gre za poliuretan (puropen), ampak to nič ne spremeni zadeve.

LP, R. :wink:
Rafter v bistvu gre za tisto kar sem napisal :!: Določeno količino teh plošč mi je uspelo že dobiti, vendar v druge namene!

Lp

Borut Satler

Lp

Borut Satler
Odgovori