Vlom v gasilski dom

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Vlom v gasilski dom

Odgovor Napisal/-a matjaž »

Iz 18. na 19. januar 2005 so neznanci vlomili v gasilski dom v Gotovljah. Iz prostorov društva so odtujili 3 prenosne radijske postaje (Maxon, Motorola in Kenwood) s polnilci, polnilec za Maglite svetilko in radijski sprejemnik.
V gasiski dom so prišli skozi razbito okno.
:evil: :evil: :evil:
Mater jim ... :humping: :gunfirej: :firing: ... banda zafiksana!
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Uporabniški avatar
matjaž

Še to, vrednost odtujene opreme in škoda ki je nastala, se ocenjuje na 500.000,00 SIT.
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Če jih najdete pridem pomagat :punch: :axed:

To je hvaležnost za našo delo...res banda!!! :evil: :twisted:
Uporabniški avatar
Marolt
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a Marolt »

Nimam komentarja... In kaj bojo s postajmi? Nam bodo prišli na intervencijo pomagati?
BANDA.....

LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Uporabniški avatar
matjaž

man 14.284 napisal/-a:Če jih najdete pridem pomagat :punch: :axed:

To je hvaležnost za našo delo...res banda!!! :evil: :twisted:
Javimo!

Albert E.
Uporabniški avatar
Matej K
Kraj: Prepolje

Odgovor Napisal/-a Matej K »

No upam da jih bodo dobili potem pa z njimi :jail: :microwave:
Ni bogat tisti ki ima, ampak je bogat tisti ki da!

Vsega ne morem vedeti, toda o vsem nas lahko poučijo.
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

:saw:
"Tudi sa z motorku bi glava padla preč!" Tako nekako gre pesem Iztoka Mlakarja!!!

Zanimivo, kaj v domu, kamor so vlomili, ni omarice z gumbom za aktiviranje sirene, zraven pa ključev??Slišal sem tudi že primere, ko je nekdo razbil tisto steklo, pograbil ključ in odpeljal avto(ne vem kje)!

To so res debili svoje vrste, samo upajo lahko da mi ne pridejo v roke v psih.bol., ker se jim ne piše dobro!
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

brez dvoma taki zaslužijo "ticket" to Valdoltra.........

:evil: :evil: :evil:

.

Objavi kake podatke modeli postaj če maš pa še serijske številke...
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
Marolt
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a Marolt »

Šumadinac napisal/-a::saw:
"Tudi sa z motorku bi glava padla preč!" Tako nekako gre pesem Iztoka Mlakarja!!!

Zanimivo, kaj v domu, kamor so vlomili, ni omarice z gumbom za aktiviranje sirene, zraven pa ključev??Slišal sem tudi že primere, ko je nekdo razbil tisto steklo, pograbil ključ in odpeljal avto(ne vem kje)!

To so res debili svoje vrste, samo upajo lahko da mi ne pridejo v roke v psih.bol., ker se jim ne piše dobro!
Velikokrat je bilo tako... Zato pa veliko društev nima več ključev na javnem kraju. Mislim da je šel tako na sprehod tudi vozilo iz cerkniških koncev...

LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Uporabniški avatar
Matej B.
GE: Ptuj / Tržec
Kraj: Ptuj - Tržec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Matej B. »

Če so ukradli samo radijske posataje potem mislim da so bili na delu kakšni posebni tatovi (radioamaterji), ki bodo te stvari verjetno dalje prodali. Jaz bi bil pozoren na kakšne oglase, ponudbe radijskih postaj te vrste po Sloveniji. Mislim da se bodo stvari zagotovo najdle, prav tako pa tudi krivci za odtujitev.
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
Uporabniški avatar
matjaž

Intervencijski ključ obstaja vendar je dobro skrit, tako da ga ni uporabil.

Vlomilec/ci je z lomilko onesposobil okno na zadnji strani gasilskega doma (pokopališče), prišel v sejno sobo jo premetal in zapustil, ja pa dobro vedel kaj dela, saj je vzel postaje s polnilci. Po našem mnenju in mnenju kriminalistov je šlo za đankija (odvisnika), ki bo poskušal robo prodat in si kupit šus (js mu ga dam zastonj!).

Več podatkov o radijskih postajah (model, serijska številka) bom navedel takoj ko jih dobim

Albert E.
Uporabniški avatar
Alex74
GE: PGD Ravne na Kor.
Kraj: Prevalje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Alex74 »

Matej B. napisal/-a:Če so ukradli samo radijske posataje potem mislim da so bili na delu kakšni posebni tatovi (radioamaterji), ki bodo te stvari verjetno dalje prodali. Jaz bi bil pozoren na kakšne oglase, ponudbe radijskih postaj te vrste po Sloveniji. Mislim da se bodo stvari zagotovo najdle, prav tako pa tudi krivci za odtujitev.
Tale bo verjetno bolj težka, ker se teh naprav po večini ne da predelati na radioamaterske frekvence in so zato za radioamaterje neuporabne. Vsekakor pa se splača od časa do časa pogledati na bolhi, če se bo kaj pojavilo...

LP
A. :roll:
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Matej B. napisal/-a:Če so ukradli samo radijske posataje potem mislim da so bili na delu kakšni posebni tatovi (radioamaterji), ki bodo te stvari verjetno dalje prodali.
Ja kaj pa, če so bili gasilci, ki bi jim take postaje bolj prav prišle :roll: . Res ne razumem, kako lahko kraje obdolžiš radioamaterje. Nas je tudi par na forumu, a zdaj smo pa kar osumljeni. :shock:
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Jaz bom kr tiho..... :? :? ker se mi komentar ki je letel na radioamaterje zdi....no ja .....:oops: :oops: :evil:
... :evil: :evil:

A če bi denar ukradli potem bi to storili bankirji???

mah.....

Po mojem gre za kake "đankije" alias substanc nujno potrebne osebke....mogoče ....kako rosnomlado zeleno "dušco"......ki si je omislila osvajalski sprehod v gasilsko domovanje v upanju po "mastnem zaslužku" (predvsem rešilnem) za kak gramček belega ......

Upam da ta zadnjega.... :idea:

vseeno pa bi bilo dobro objaviti modele in podatke o postajah tko da se ve okrog....če bo kaka "ponudba" prišla na plano.....
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
Matej B.
GE: Ptuj / Tržec
Kraj: Ptuj - Tržec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Matej B. »

No, umirite strasti, se opravičujem da sem navedel "radioamaterji". Upam ,da nisem koga posebej užalil, če pa ga sem se mu vljudno opravičujem, lahko tudi po ZS.
Vendar se mi zdi tu zanimivo, da so bile ukradene samo radijske postaje + polnilci, ne pa npr. svetilke, kakšno orodje, ki pride bolj v poštev pri nadaljni uporabi.
Zato se mi zdi da bo ukraden plen kar hitro menjal lastnika.
Da pa bi gasilci kradli gasilcem :shock: :shock: !!! Vse je možno, ampak naj vrag vzame takšnega gasilca :evil: , ki okrade svojega kolega :!:
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
Odgovori