Drugače je pa to marsikje pereč problem med starimi in mladimi!
En pregovor oziroma rek pravi: ko se oženiš moraš it toliko stran, da tašča ne more priti v copatih na obisk!
Moderator: Vrsho

Ali zapravljajo lastne (društvene) prihodke ali proračunske?AVŠIČ napisal/-a:V njem prirejajo zabave in na ta račun praznijo gasilsko blagajno.V operativo pa se že vsaj 5 let ni vložil niti tolar.
Vsako leto imate možnost stvari spremeniti, samo dovolj vas mora biti. Sicer pa ne verjamem, da bi starost članov UO imela kaj zveze s posluhom za mlade. V nekaterih društvih je pa ravno obratno, vendar spet za to ne gre kriviti mladost.AVŠIČ napisal/-a:Upravni odbor,ki ga odloča o teh stvareh je pretežno sestavljen iz teh starejših članov in nihče od mladih sploh nima možnosti,da bi prišel zraven ali pa povedal vsaj svoje stališče.

Kdo pa je kriv da ni dosti ljudi? Kdo odgovarja za operativno usposobljenost članov? Kdo odgovarja za kadrovanje? Najlažje je govoriti da ni dosti ljudi in da nihče noče tega delati. VEDNO je kdo. Je pa jasno da če se udobno usedeš na svojo funkcijo in mirno čakaš, da gora pride k tebi, ljudi ne bo. A misliš da je drugje kako drugače, da ljudje kar v vrsti stojijo za vstop v prostovoljno enoto? Nikakor. Prav za vsakega se je treba potruditi. Mu dati možnost da se izobražuje, da napreduje in predvsem da deluje v okolju, kjer se delo ceni. In da lahko svoje ideje uresniči, če so le dobre. Kdo bo delal, če se mu ne reče niti hvala ampak se ga pri delu celo ovira? In če ne more napredovati ravno zaradi dosmrtnih funkcij?strojnik napisal/-a:Jure ti praviš da je dovolj eden ali dva mandata...kaj pa če nimaš dovolj ljudi ki bi bili ˝primerni˝ za to delo in bi ga bili pripravljeni sprejeti? Me veseli če je v vašem društvo toliko zagnanih gasilcev in se praktično ˝borite˝ med seboj za take funkcije...pri nas je resnica na žalost drugačna! Vsak se zaveda da pomeni funkcija več dela in pa predvsem odgovornosti zato se funkcij pri nas bojijo kot hudič križa!
Pa še to prosim Jure ne tukej mešati politike in njihovih dosmrtnih kandidatov! Ker me zanima kdo je hotel biti do smrti predsednik...

EtoAVŠIČ napisal/-a:Ja, probali bomo narediti vse za rešitev gasilskega doma z "MANJŠE" krize.
Nikar ne "prehitevaj" - mi boš povedal čez kakšen mesecAVŠIČ napisal/-a:...na žalost ne bodo nikoli izvedeli, da gasilski forum sploh obstaja.