Na vaji pri osnovni šoli Rakek, so pri prikazni vaji PGD Rakek sodelovali PGD Postojna, prišli so z njihovim "tunelcem" http://www.pgd-postojna.si/Atego.htm ;MB ATEGO 16/25, vozilo na ki ima veliko opreme za tehnično reševanje.
Ali bo Cerknica zgubila koncesijo ali zakaj je prišla enota iz druge regije? Ampak kakorkoli že, ekipa PGD Postojna je s svojim "tunelcem" naredila odličen prikaz tehničnega reševanja.
Seveda gre tudi ćestitka PGD Rakek za prikaz gašenja vozila z peno ter gašena plinske jeklenke ter maščobne eksplozije.
lp
Ali GD Cerknica izgublja koncesijo?
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Ali GD Cerknica izgublja koncesijo?
Lep pozdrav iz Postojne.
- MarkoSimšič
- Kraj: Planina
Re: Ali GD Cerknica izgublja koncesijo?
No ja sem nekaj mislil, slišal, se govori, mislim da to ne sodi na forum....Pero0 napisal/-a:Na vaji pri osnovni šoli Rakek, so pri prikazni vaji PGD Rakek sodelovali PGD Postojna, prišli so z njihovim "tunelcem" http://www.pgd-postojna.si/Atego.htm ;MB ATEGO 16/25, vozilo na ki ima veliko opreme za tehnično reševanje.
Ali bo Cerknica zgubila koncesijo ali zakaj je prišla enota iz druge regije? Ampak kakorkoli že, ekipa PGD Postojna je s svojim "tunelcem" naredila odličen prikaz tehničnega reševanja.
Seveda gre tudi ćestitka PGD Rakek za prikaz gašenja vozila z peno ter gašena plinske jeklenke ter maščobne eksplozije.
lp
Zadeva je taka, da PGD Rakek odlično sodelue z PGD Postojna in zato jih vsako leto povabijo na vajo katero pripravijo. Cerknica pa po mojih vednosti ostaja koncesijonar sicer pa sta tako Postojna kakor Cerknica enoti širšega pomena in mislim, da kar dobro sodelujata.Če gledaš naprej pa enote širšega pomena lahko posredujejo kjer koli v Sloveniji oziroma kamor jih kličejo. Tako se je velikokrat že zgodilo da je PGD Postojana posredovala na območju Cerknice in obratno. Verjetno se spomniš zadnje nesreče na AC pri Lomu kjer so sodelovali PGD Cerknica in Postojna pa navadno na Ac posreduje Postojna. Pa če malo logično pomisliš, koliko časa bi potrebovala Postojna do vasi Runarsko (Bloke) ali pa Babno polje(Loška dolina) ? Za moje pojme eno uru in še malo...Še Cerknica potrebuje kakšnih 20 minut.
Vsekaor pa so tako fantje iz Postojne in Cerknice dobro opremljeni in ustrezno izobraženi za opravljanje omenjenih nalog.
LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Popolnoma se strinjam s kolegom Maroltom.
Daleč od tega, da bi kdo komu hodil v zelje oz. da bo kdo izgubil koncesijo! Kolegi z Rakeka so nas vprašali če bi sodelovali na njihovi vaji in mi smo se z veseljem odzvali.
S tem smo ponovno dokazali da med gasilci pa čeprav iz "sosednje regije" ne sme in ne more biti meja, saj bomo le s skupnimi močmi kos vsem zahtevnim nalogam, s katerimi se srečujemo ob vsakodnevnem delu.
In že kar nekajkrat, tudi letos, smo ob zahtevnih intervencijah to tudi dokazali.
Pa še čestitke kolegom iz Rakeka, kateri ravno na današnji dan obeležujejo 120 letnico obstoja.
Daleč od tega, da bi kdo komu hodil v zelje oz. da bo kdo izgubil koncesijo! Kolegi z Rakeka so nas vprašali če bi sodelovali na njihovi vaji in mi smo se z veseljem odzvali.
S tem smo ponovno dokazali da med gasilci pa čeprav iz "sosednje regije" ne sme in ne more biti meja, saj bomo le s skupnimi močmi kos vsem zahtevnim nalogam, s katerimi se srečujemo ob vsakodnevnem delu.
In že kar nekajkrat, tudi letos, smo ob zahtevnih intervencijah to tudi dokazali.
Pa še čestitke kolegom iz Rakeka, kateri ravno na današnji dan obeležujejo 120 letnico obstoja.
Čudnih konfliktov ne bom komentiral če sploh so.borči napisal/-a:G. Marolt mislim da eno uro lih ne ma cca. 40 min. Se mi pa res malo čudno zdi da niso tudi PGD Cerknica sodelovali na vaji. Res čudno.
P.S. Verjetno imajo spet kakšne "čudne konflikte v svoji regiji".
Moja ocena o eni uri pa je bila dana tako na palec hotel sem povedati samo da Postojna ni ravno blizu čeprav vem, da ste zelo hitri.
Tist g. na začetku pa lahko spustiš drugič saj se menda kar dobro poznamo...
Pa lep pozdrav v Postojno.
Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
- Marko Novak
- moderator

- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt: